CICLISME
Esports 13/05/2018

Simon Yates imposa la seva llei i reforça el liderat del Giro

Froome s'enfonsa al Gran Sasso d'Itàlia, en una novena etapa preciosa

T.p.
1 min
Simon Yates imposa la seva llei i reforça el liderat del Giro

BarcelonaEl britànic Simon Yates, 'maglia rosa' del Giro, ha reforçat la seva candidatura en guanyar la novena etapa de la prova, al cim del Gran Sasso d’Itàlia, etapa en que el britànic Chris Froome ha perdut molt temps. Yates ara li treure 32 segons al seu company d'equip, el colombià Jhoan Esteban Chaves, i 38 segons a l'holandès Tom Dumoulin. El francès Thibaut Pinot, a 45 segons, és quart.

El ciclista llombard Fausto Masnada, de l’equip Androni-Sidermec-Bottecchia, s’ha quedat a un pas de guanyar de forma èpica aquesta novena etapa, la primera a la Península després de passar per Israel i Sicília. Una etapa de 225 km entre Pesco Sannita i un Gran Sasso convertit en el tercer final d’etapa en alt enguany. Masnada s’ha destacat dins una escapada que s’havia fugat ja en els primers quilòmetres d’una de les etapes més llargues d’aquesta edició. Manuele Boaro, de l’equip Bahrain, ha intentat atrapar Masnada sense sort, i al final han sigut els favorits els qui han caçat Masnada a dos quilòmetres de la meta, amb Froome i Fabio Aru despenjats. Finalment, Yates ha controlat la cursa i ha creuat la línia acompanyat de Pinot i Chaves.

Froome, que tenia el repte de guanyar el Giro per encadenar triomf al Tour, la Vuelta i el Giro, ha perdut més d'un minut i queda a dos minuts de la primera posició.

stats