ARA DIUEN QUE...

L'Estatut en un paper de vàter

Abril ha llegit l'article referent a la cogestió en un rotllo de paper higiènic per denunciar en què ha deixat el Govern aquest precepte

- El diputat de MÉS, David Abril, ha fet una passa més en la seva peculiar manera de cridar l'atenció per denunciar determinades actuacions. A diferència d'altres ocasions, en el ple d'aquest dimarts no lluïa cap camiseta reivindicativa, sinó que ha optat per treure un rotllo de paper de vàter on duia escrit un article de l'Estatut que reivindica la cogestió aeroportuària. Amb la imatge, pretenia denunciar en què ha deixat el Govern aquest article de l'Estatut quan no s'ha oposat al procés de privatització d'AENA. Per cert, que en el primer ple del Parlament d'enguany no ha funcionat el sistema de votació i aquestes s'han hagut de fer a mà alçada.

- El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà a Palma aquest diumenge per tancar la Conferència Política del PSIB, un conclave en el qual participaran militants, independents i representants d'entitats i que ha de servir per posar les bases del programa electoral amb el qual els socialistes es presentaran a les eleccions de maig. La conferència política del PSIB es farà al Poble Espanyol de Palma i es preveu que Sánchez hi intervingui al migdia perquè les seves paraules puguin ser recollides en els informatius televisius.

- Les tensions dins l'àrea d'Urbanisme de Cort es fan visibles. En un fet poc habitual, aquest dimarts el gerent Fernando González ha comparegut en roda de premsa amb el tinent de batle Jesús Valls. Ho ha fet per donar explicacions sobre l'actuació d'Urbanisme respecte de les obres del Casino Teatre Balear. González ha estat criticat internament per la gestió d'aquest cas, de la mateixa manera que Valls, que s'ha mostrat molest per haver-se sentit atacat i també per la posició de Cort respecte del projecte del port del Molinar.

- La castellanització de l'administració de justícia és pràcticament absoluta. Tant, que en alguns casos es veu com persones que se saben expressar molt millor en la seva llengua pròpia, en català, han de passar les serioses dificultats de parlar i contestar en castellà. Ha passat en el cas del judici que se segueix contra l'home acusat de matar la seva exdona a Artà el febrer de 2013. L'acusat, en ser-li fetes sempre les preguntes en castellà, intentava contestar en aquesta llengua i tenia serioses dificultats per fer-ho, circumstància que reduïa les seves possibilitats de defensa. Tan evident fou que la seva advocada, Judith Pons, demanà al magistrat que dirigeix el judici, Diego Gómez Reino, si era possible que parlàs en mallorquí. El jutge va demanar a tots els intervinents si hi havia problema. Tothom entenia el català... però parlaven en castellà. Després, l'acusat es va poder expressar bé i es va notar bastant que responia millor i més tranquil·lament. Ja no tan sols és el greu fet que es descarti el català d'entrada, sinó que fins i tot això és un entrebanc per a un acusat. Increïble.