El millor croissant de l'Estat el podeu trobar a Barcelona

La pastisseria Canal guanya el Concurs al millor croissant artesà de mantega, que enguany arriba a la novena edició

El Concurs al millor croissant artesà de mantega d'Espanya s'ha convertit en un esdeveniment popular que porta cues de gent a les portes de l'establiment que cada any rep el guardó. Aquest matí, a l' Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona s'ha celebrat la novena edició d'aquest concurs que ha guanyat la pastisseria Canal de Barcelona, amb Toni Vera al capdavant, que s'ha imposat a 42 pastissers més que havien presentat els seus croissants artesans.

La pastisseria Canal, amb establiments al carrer Muntaner i Calvet de Barcelona, va néixer l’any 1970 i ha introduït la innovació en la tradició. Elabora brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània i té servei de càtering. 

Un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria –entre els quals hi ha Lluís Costa, el pastisser que va guanyar l'anterior edició; Antoni Bellart, de la pastisseria Triomf; o Francisco Moya, responsable de pastisseria de Modernist Cuisine, professor del Culinary Institute of America– han valorat els croissants presentats tenint en compte els següents aspectes: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

El campionat l’organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona per incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en brioixeria. Entre els guanyadors d’edicions anteriors hi ha pastisseries com Vallflorida Xocolaters, Oriol Balaguer, Ochiai, Sweet by Abraham Balaguer, Turull o Hofmann.

Més continguts de