Carlota Barrera, premi MODA-FAD al disseny de moda

El jurat ha atorgat el premi d'honor al dissenyador Pedro Rovira pel seu caràcter creatiu

L'Associació per al Foment de la Moda del FAD ha distingit en la segona edició dels premis MODA-FAD la dissenyadora Carlota Barrera en la categoria de disseny d'indumentària. Barrera viu i treballa a Londres, on es va graduar al London College of Fashion. El juliol del 2018 va presentar una col·lecció per a home titulada 'El matador i el pescador' coincidint amb la creació de la seva marca. Barrera busca amb la seva feina explorar siluetes modernes i crear col·leccions en què conviuen les tècniques clàssiques de sastreria amb un disseny i un enfocament visual més moderns.

Els premis MODA-FAD han premiat també Sol Pardo en la categoria de disseny de complements. Pardo és la dissenyadora de la marca Pardo Hats, que treballa amb barrets que fusionen disseny, art i artesania en cada peça. A més, Pardo treballa amb materials reutilitzables i confeccionats a mà, en línia amb la filosofia 'slow-fashion'.

El premi d'honor d'aquest any ha estat per a l'històric dissenyador Pedro Rovira, que va fundar la seva primera botiga l'any 1948. Va triomfar durant els 60 i els 70 arreu del món, tant amb creacions d'alta costura com amb 'prêt-à-porter', i es va convertir en un gran referent de la moda barcelonina. Les seves creacions són conegudes per les línies rectes, simples i pures en vestits de dia, i per les formes rodones més exagerades, tipus globus, per als vestits de nit.

El premi en la categoria d'estilisme i imatge ha estat per a Rebeca Sueiro, nascuda a la Corunya i resident a Barcelona, que treballa amb un imaginari molt personal i colorista, ple de referències musicals, i que ha treballat en diferents llocs del món.

Finalment, el premi a la comunicació visual ha recaigut en Ignasi Monreal, un artista multidisciplinar nascut a Barcelona que treballa a Roma en diferents àmbits, des de la pintura i el disseny fins al cinema.

El Disseny Hub de Barcelona acollirà el dia 15 de juny la celebració i entrega dels guardons d'aquesta segona edició dels premis MODA-FAD.

Més continguts de