Els diamants més brillants de Cartier

Fins dissabte que ve es pot visitar a la botiga que la firma té al passeig de Gràcia una exposició de 13 grans peces que han sigut propietat de famílies reials i d'estrelles de Hollywood

La firma d’alta joieria Cartier ha portat a la seva botiga del passeig de Gràcia de Barcelona 13 peces del seu enorme fons -compost per unes 1.600- perquè en pugui gaudir el gran públic. La mostra permet que les persones que estimen la joieria gaudeixin d’una sèrie de joies que ja no es fabriquen i que ells han recomprat a estrelles de Hollywood i a cases reials. Així, fins al dissabte 28 de novembre, es podran observar en l’exposició des d’una tiara de la reina Elisabet dels belgues fins a un fermall de la reina Margarida d’Anglaterra o un parell de polseres que l’actriu Gloria Swanson va portar -va exigir per contracte que fossin originals i no bijuteria- al film ' El crepuscle dels Déus'.

Entre aquests exemples del que Louis-François Cartier ideava mentre viatjava pel món i Jeanne Toussaint materialitzava, destaca també un collar en forma de serp que l’actriu mexicana María Félix els va encomanar el 1968. La peça està composta per 2.473 diamants (178 quirats en total) i dos maragdes de talla pera per als ulls. La part inferior està esmaltada en colors variats.

Flora, fauna, cinema, reialesa són els punts clau d’una mostra en la qual els més clàssics gaudiran també amb les tiares exposades. Són una perfecta mostra del treball pioner de la firma amb el platí. Un metall admirat en aquest tipus de peces per la seva flexibilitat i per la seva eterna brillantor.

Més continguts de