Desestimat un dels càrrecs d’agressió sexual contra Weinstein

El productor de cinema encara té cinc càrrecs pendents per agressions i abusos sexuals

La fiscalia de Nova York ha decidit abandonar un dels sis càrrecs per agressions i abusos sexuals pels quals està imputat Harvey Weinstein. El càrrec desestimat correspon a l’acusació de Lucia Evans, la dona que va assegurar haver estat forçada a practicar-li sexe oral el 2004.

La decisió ha rebut el vistiplau del jutge encarregat del cas en una vista celebrada a Manhattan, on el productor de cinema està encausat per les acusacions de tres dones.

Precisament, el testimoni d’Evans, que va ser publicat fa un any en un article de la revista ‘The New Yorker’, va ser el que va contribuir a fer caure el cineasta, que mesos més tard es va entregar a les autoritats acusat de violació i abusos sexuals. En aquell moment Weinstein va ser declarat innocent i va quedar en llibertat sota fiança a l’espera de judici.

Ara la seva defensa ha aconseguit que es desestimés una de les tres acusacions en què es basa el cas al·legant que s’havien ignorat proves exculpatòries, com correus electrònics que suposadament demostraven que la relació havia sigut consentida. A més, insistia que Evans havia mentit davant del gran jurat que havia aprovat els càrrecs, i denunciava suposades males pràctiques d’un detectiu que va participar en la investigació.

Benjamin Brafman, advocat de Weinstein, ha acusat els fiscals d’haver-se precipitat i haver cedit a pressions per detenir el productor i de només haver investigat en profunditat posteriorment. Tot i això, els fiscals segueixen mantenint els altres cinc càrrecs que encara pesen sobre Weinstein.