George Clooney: "Donald Trump és un xenòfob feixista"

L'actor ha expressat les seves opinions respecte el precandidat republicà en una entrevista concedida a 'he Guardian'

L'actor nord-americà George Clooney ha titllat l'aspirant presidencial republicà Donald Trump de "feixista xenòfob" en una entrevista que publica avui el diari britànic ' The Guardian'. "En temporada d'eleccions, les coses embogeixen i les veus que més se senten són les que van més lluny i són més extremes. Així que ens tocarà sentir idees increïblement estúpides, com que vetarem els musulmans del país", va reflexionar l'actor en l'entrevista.

"És un oportunista"

Clooney, de 54 anys, va recaptar el 2012 prop de 10,90 milions d'euros per a la campanya de Barack Obama, i aclareix que en aquesta ocasió dóna suport a la precandidata demòcrata Hillary Clinton. En ser preguntat sobre Trump, Clooney va afirmar: "És simplement un oportunista. És un feixista, un xenòfob feixista". "Vaig coincidir amb en Donald en una ocasió. Jo estava assegut en un reservat i vam xerrar durant una estona. Llavors, al programa de Larry King, va dir que jo sóc molt baixet. I jo pensava: 'Vaig estar tota l'estona assegut, Donald'", relata l'actor al text.

Clooney dedica paraules conciliadores a l'oponent demòcrata de Clinton: "Adoro realment a Bernie Sanders i m'encanta que estigui en el debat", assenyala. "Està forçant que la conversa vagi cap a temes sobre els quals mai s'havia parlat en la política nord-americana, com la disparitat entre els rics i els pobres, que està anant cada dia a pitjor".

Encara té esperances

A l'hora de jutjar el possible resultat del procés electoral al seu país, Clooney utilitza una cita atribuïda habitualment a l'exprimer ministre britànic Winston Churchill: "Compta que els nord-americans faran el correcte un cop hagin esgotat totes les altres possibilitats".

Més continguts de