Gwyneth Paltrow recomana netejar-se l'úter amb vapor i fa enfadar els experts

Segons explica l'actriu en el seu blog, aquest tractament "equilibra els nivells d'hormones femenines". Un metge ha recordat que l'"úter no cal netejar-lo"

Gwyneth Paltrow ha recomanat en la seva pàgina web personal, Goop.com, un tractament per netejar-se l'úter que funciona a partir de llum infrarroja i unes injeccions de vapor. Segons explica l'actriu, de 42 anys, el sistema de neteja consisteix a "seure en un minitron i una combinació de llum infraroja i vapor et neteja l'úter". Una teràpia d'higiene uterina que surt a les dones que se l'apliquen per 45 euros cada sessió al centre Tikkun Spa, situat a Los Angeles, als EUA. De fet, en el text del seu blog, la 'celebrity' afirma que el centre de bellesa es mereix una "visita obligada" per part de les persones que siguin o vagin a Los Angeles. 

La recomanació de Paltrow, divorciada recentment del cantant de Coldplay Chris Martin, ha fet que molts experts es posin les mans al cap. Mitjans d'arreu del món consideren que aquesta 'depuració' de l'úter no el deixa millor del que estava abans de portar-se a terme. "No crec que sigui recomanable, perquè amb aquest sistema es neteja tot el que hi ha a l'interior, incloent-hi els bacteris saludables", diu Ronnie Lamont, del Col·legi Reial d'Obstetrícia i Ginecologia de Londres.

Entre altres veus expertes que han criticat la neteja que proposa Paltrow hi ha el pediatra nord-americà Russell Saunders. A ' The Daily Beast', el metge demanava a les dones: "No demaneu que us netegin amb vapor la vagina". A més, recordava que "qualsevol dona amb un mínim de sentit comú no s'inclinaria per netejar-se la vagina amb vapor" perquè, des del seu punt de vista, "cap úter ha de ser netejat".

El centre de 'bellesa' recomanat per Paltrow ha sortit en defensa del tractament en qüestió dient que serveix per prevenir tumors i úlceres perquè, tal com assenyala l'actriu, "equilibra els nivells femenins d'hormones". Tot i això, la BBC ja ha posat en dubte aquesta afirmació.

No és la primera vegada que Gwyneth Paltrow crea polèmica amb les seves recomanacions. Temps enrere, ja havia recomanat dietes que molts nutricionistes han criticat o entrenaments físics que han estat durament criticats. De fet, Paltrow és una de les cares més polèmiques de Hollywood, ja que en diverses ocasions ha estat elegida com la més odiada.