Inventen uns calçotets que es netegen sols (fins a un cert punt)

Els danesos d'Organic Basics afirmen que els calçotets només s'han de rentar al cap d'unes quantes setmanes

Una firma danesa especialitzada en roba interior masculina ha inventat uns calçotets que es netegen sols. Almenys fins a un cert punt. Segons expliquen des d'Organic Basics al portal 'Business Insider', les diverses referències de la seva última línia de calçotets no han de passar per la rentadora fins al cap de diverses setmanes de portar-los perquè en la seva composició hi ha un material que elimina al voltant del 99% dels bacteris presents en la tela d'aquestes peces íntimes.

Segons el que han desvelat fins ara els danesos, per aconseguir aquesta mena d'autoneteja per als seus dissenys s'han servit d'un sistema utilitzat per la NASA, que utilitza materials reciclables, i els seus productes són resistents a la calor. És a dir, un material que "es desfà per si mateix de l'olor causat per bacteris i fongs".

Tal com defensen, els seus calçotets només s'han de netejar un cop al mes perquè un recobriment fet a base de plata ja fa la resta. La plata, quan entra en contacte amb la humitat, desprèn ions de plata que acaben amb els bacteris que hi pugui haver en la superfície dels calçotets. Tot i que avisen que la potència dels efectes pot canviar segons la persona que utilitza els calçotets, en general apunten que aquesta tecnologia de la NASA que ells apliquen podria estalviar milers de litres d'aigua.També defensen la sostenibilitat dels seus calçotets basant-se en la idea que estan fets a partir de niló reciclat.