Mariah Carey revela que pateix un trastorn bipolar

La cantant explica a la revista 'People' que feia anys que "patia en silenci"

La cantant Mariah Carey ha revelat en una entrevista a la revista ' People' que pateix un trastorn bipolar. Segons l'artista, sap que té aquesta malaltia des del 2001, quan va ser hospitalitzada per un col·lapse físic i mental. Tot i això, explica que els primers anys "no s'ho volia creure" i que no va buscar tractament.

"Fins fa poc vivia en la negació, l'aïllament i en constant pànic —assegura—. Era una càrrega massa pesada i simplement ja no podia seguir així. Vaig buscar i vaig rebre tractament, vaig posar persones positives al meu voltant i vaig tornar a fer el que estimo: escriure cançons i fer música", relata la llegenda del pop, amb més de 200 milions de discos venuts arreu del món.

En tractament

Després de molts dels últims anys sent el centre d'atenció i "patint en silenci", diu que ara per fi està fent teràpia i prenent medicaments per al trastorn bipolar II que pateix. "Estic prenent medicaments que sembla que són bastant eficaços. No em fan sentir gaire cansada o lenta ni res d'això. Trobar l'equilibri adequat és el més important", confessa l'artista, mare de dos bessons de sis anys.

La confusió dels primers temps

Carey afirma que al principi creia que només patia "un trastorn greu de la son" però que va començar a dubtar-ne quan va veure que "no era un insomni normal". També afegeix que "estava irritable i tenia por constant de decebre la gent". "Suposo que els meus episodis depressius es van caracteritzar per tenir molt poca energia. Em sentia molt sola i trista, fins i tot culpable, per no estar fent el que necessitava per a la meva carrera", lamenta.

Parlar contra l'estigma

La cantant explica per què s'ha decidit a parlar públicament sobre la seva malaltia: "Tinc l'esperança que es pugui arribar a un moment en què s'elimini l'estigma que hi ha sobre les persones que passen per això. Pot ser increïblement aïllant. Em nego a permetre que aquesta malaltia em defineixi o em controli". Aquesta confessió de Carey pot ser l'explicació més raonable sobre per què la novaiorquesa, de 48 anys, havia tingut un físic tan descuidat en l'últim temps i un perfil artístic tan baix.