Mercat de Mercats reivindica la cultura gastronòmica i sostenible

La fira, que celebra el desè aniversari, tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre a Barcelona

Torna una fira gastronòmica que s'ha convertit en tot un instrument de promoció dels mercats municipals i dels seus valors. Es tracta de Mercat de Mercats, que tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre a la Plaça de la Catedral de Barcelona i que ja arriba a la desena edició. I per celebrar aquesta xifra rodona, la fira vol reivindicar la cultura gastronòmica i sostenible amb els millors productes de qualitat.

Aquest any la fira comptarà amb la presència de catorze paradistes de diferents mercats municipals de Barcelona, així com la tradicional zona de tapes, on es podran degustar algunes elaboracions fetes pels millors restauradors de la ciutat, com Koy Shunka, El Quim de la Boqueria i Kiosko Universal, entre molts d'altres.

"És un regal que oferim cada any per a tots els ciutadans de Barcelona, que va començar com una activitat puntual, però que per l'èxit que va tenir s'ha convertit en una cita anual", ha explicat avui la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, durant la presentació de la fira. A més, la regidora ha subratllat que fa uns dies "Barcelona ha sigut elegida capital mundial de l'alimentació sostenible per al 2021, i aquesta elecció és el reconeixement de la feina que fa la xarxa de mercats i els productors de proximitat".

Mercat de Mercats va néixer el 2010 en el marc del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona juntament amb Torí, Gènova i Marsella, dins el programa Med de la Unió Europea. El seu objectiu era estudiar i promoure el paper dels mercats a l'àrea mediterrània i en el desenvolupament econòmic, social i urbà.