Més de 22.000 persones han visitat la Barcelona Bridal Fashion Week

La fira de moda nupcial s'ha convertit en un referent mundial amb una alta presència internacional

El saló de la moda nupcial  Valmont Barcelona Bridal Fashion Week 2019 (VBBFW), organitzat per Fira de Barcelona, ha rebut més de 22.000 persones de 88 països, gairebé 2.000 visitants més que el 2018, segons informa l'agència Europa Press. Així, del 23 al 28 d'abril el recinte de Montjuïc ha estat l'aparador de les col·leccions nupcials primavera-estiu de la temporada 2020.

Els primers quatre dies el saló ha organitzat les tradicionals desfilades amb més de 30 firmes sobre l'escenari, les quals han exhibit uns 28.000 vestits de núvia, nuvi, comunió, còctel i 'eveningwear'. A més, l'esdeveniment ha estat acompanyat d'una fira comercial amb les últimes novetats nupcials de 429 marques, el 74% internacionals. De fet, un total de 34 països, sis més que l'edició passada, han volgut mostrar les seves creacions a la Bridal Fashion Week d'enguany.

D'altra banda, han assistit al certamen uns 1.300 compradors estratègics, el 86% internacionals, procedents sobretot d'Itàlia, Alemanya, la Xina, els Estats Units, el Regne Unit, França, el Japó i el Brasil. De fet, el sector de la moda nupcial espanyola suposa el 7,7% de la facturació total del tèxtil al país, on Catalunya presenta una quota del 42% respecte a la resta de comunitats autònomes. Concretament, Espanya és el segon país d'exportació de vestits de núvia, després de la Xina.

La presidenta de la VBBFW, Marta Raich, ha afirmat que aquesta edició "ha marcat un abans i un després en el recorregut de la VBBFW, que, amb determinació i il·lusió, ha aconseguit situar-se en el 'front row' de les fires i els esdeveniments mundials dedicats a la moda nupcial". Així, la passarel·la del saló ha acollit les creacions de grans marques com Pronovias, Sophie et Voilà, Demetrios, Carlo Pignatelli o Isabel Zapardiez.

Talent dels joves

La Bridal Fashion Week ha volgut destinar un espai als talents més joves del sector de la moda nupcial a través del 'New Talent Show', una desfilada amb les creacions de joves dissenyadors. En aquest espai s'han pogut veure els vestits minimalistes de Lorena Panea, la varietat de teixits de l'italià Simone Marulli i les influències del romanticisme de Poesia Sposa. A més, l'espanyola Olga Maciá ha mostrat la seva nova col·lecció per a "dones madures i independents" i la Mireia Balaguer ha sorprès amb uns dissenys inspirats en la tecnologia 3D.