Mor Barbara Sinatra, viuda de la Veu

Ha traspassat als 90 anys envoltada d'amics i familiars en una propietat de Rancho Mirage, Califòrnia

Barbara Sinatra, viuda del cantant Frank Sinatra, ha mort aquest dimarts als 90 anys al seu domicili de Rancho Mirage, una ciutat californiana situada a uns 200 quilòmetres a l'est de Los Angeles. Segons ha informat el diari local 'The Desert Sun' i ha recollit Efe, Barbara Sinatra va morir envoltada pels seus amics i familiars després de mesos patint problemes de salut.

Barbara Blakely, pel seu nom de soltera, va ser la quarta i última dona de Frank Sinatra, una de les grans veus del segle XX i amb qui va estar unida des del 1976 fins a la mort del cantant, el 1998. Nancy Barbato, Ava Gardner i Mia Farrow van ser les anteriors esposes de la Veu –apel·latiu amb el qual es coneixia l'italoamericà–, tot i que Barbara va ser la dona amb la que més temps va estar casat.

Abans d'iniciar el seu idil·li amb Frank Sinatra, Barbara va estar casada amb el comediant Zeppo Marx, pertanyent als germans Marx. Blakely havia nascut a Missouri, però la seva família es va desplaçar més endavant a Califòrnia, on va començar una carrera com a model. Ja al costat de Frank Sinatra va destacar per la seva activitat filantròpica amb el Barbara Sinatra Children's Center, dedicat a teràpia per a nens que han patit abusos.

També coneguda com 'Lady Blue Eyes', Barbara Sinatra va escriure les seves memòries en el llibre titulat 'Lady Blue Eyes: My life with Frank' [Senyora Ulls Blaus: la meva vida amb el Frank], del 2011. "Aquest llibre és per al Frank, l'amor de la meva vida, i estic segura que en això m'hauria donat suport completament", va assegurar en el prefaci del volum. "Sobretot, vull que tothom sàpiga com de veritablement meravellós va ser ell i com, convertint-me en la seva dona, vaig acabar sent la dona més afortunada del món", afegia.