Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Mercats gastronòmics, caminades solidàries o passejos per observar la natura, el cap de setmana arriba ple de propostes

Fira per la Terra

Arriba una nova edició de la Fira per la Terra, que omple una part del Parc de la Ciutadella i del passeig Lluís Companys, de Barcelona. La cita està dedicada a l’agricultura local, de proximitat i respectuosa amb la terra i les persones, i hi participen artesans, associacions i ONG que reclamen més respecte pel medi ambient i consumir de forma més sostenible.

BioBlitzBCN

L’Institut Botànic de Barcelona acull la 7a edició d’aquestes  jornades d’observació i recerca naturalista de flora i fauna. Els assistents podran fer observacions guiades per experts i participar en un seguit d’activitats formatives com ara tallers, visites guiades i activitats fotogràfiques.

Fira dels Indians a Tossa

Aquest cap de setmana Tossa recorda el seu passat indià. Per això, dissabte i diumenge hi ha la visita guiada 'Tossa indiana', a les 10 h, per descobrir personatges il·lustres que van fer les Amèriques i conèixer edificis emblemàtics. A més, se celebraran les jornades gastronòmiques 'Indians a taula'.

Festa del Pèsol

Llavaneres acull aquest cap de setmana la  17a Festa del Pèsol. Al llarg dels dos dies hi haurà un gran mercat a l’aire lliure, tastets de pèsols i de vins, una pesolada popular diumenge i el concurs de cuina LlavamasterXef. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà activitats infantils.

Marxa del Pelegrí

La ciutat de Manresa torna a acollir, per segon any, la Marxa del Pelegrí. Es tracta d’una caminada entre Montserrat i Manresa per l’últim tram del camí Ignasià. La II Marxa del Pelegrí és una caminada popular, de caràcter no competitiu, amb 24 km de recorregut i un desnivell total de 600 metres.

Oxfam Trailwalker

Arriba a Girona la sisena edició del Trailwalker, un gran desafiament per equips que busca combatre la pobresa i la injustícia social. La prova ha superat l’objectiu dels 400 equips inscrits i espera recaptar, en total, més d’un milió d’euros en donatius que aniran a parar a l’ONG Oxfam Intermón.

Festa de l'Ajust i Fira del Monestir de Breda

La  Festa de l’Ajust commemora la donació de les relíquies de sant Iscle i santa Victòria al monestir benedictí de Sant Salvador de Breda l’any 1263. Per celebrar-ho hi ha tot tipus d'activitats, com correfocs, cercaviles i concerts. A més, per primera vegada se celebra paral·lelament la primera edició de la Fira del Monestir, que vol mostrar les riqueses del monestir de Sant Salvador de Breda.

Van Van Market

Els 'food trucks' d'aquest  mercat gastronòmic de carrer s'instal·len en aquesta nova edició a l'Antiga Fàbrica Estrella. Hi ha haurà 16 'food trucks' i parades que estaran acompanyades de les millors bandes de música negra del país.

On the garage

Aquest mercat està inspirat en els grans mercats de segona mà dels Estats Units. La  cita és aquest diumenge a l'espai que l'Ovella Negra, al Poblenou de Barcelona, i hi trobareu de tot: des de roba de segona mà -amb algun tresor vintage-, objectes de decoració, complements, electrodomèstics o mobles.

Saló B-Travel

Els amants dels viatges tenen una cita al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona de la mà del  Saló B-Travel, que l'any passat va agafar el relleu del Saló Internacional del Turisme. Enguany hi seran presents més de 50 països, que explicaran els seus atractius i encants per atreure a tothom que encara hagi decidit on passarà les vacances.