Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Cites gastronòmiques, mercats de roba i decoració i festes tradicionals, el cap de setmana arriba carregat de propostes

L’Aplec del Caragol

Del 20 al 22 de maig Lleida celebra una de les seves festes més populars: l’Aplec del Caragol. Hi participen un centenar de colles –amb uns 12.000 collistes– i s’espera que passin per la ciutat 200.000 visitants que podran gaudir de la gastronomia, la música en directe i els actes culturals.

White Summer Barcelona

Un dels festivals més 'trendy' de la Costa Brava aterra per primera vegada a Barcelona aquest cap de setmana. La cita serà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, on hi haurà diverses propostes de 'shopping', gastronomia, art i espectacles, com el concert de Maika Makovski o el dels Brodas Bros.

Festa de l’Allioli de Creixell

Torna la  Festa de l’Allioli de Creixell a Borrassà, que enguany se celebra el 22 de maig. El seu objectiu és donar a conèixer totes les possibilitats culinàries d’aquesta salsa, i ho fa amb la fira que s’organitza al llarg de la jornada i amb el Concurs Internacional de Creixell, que premia el millor elaborador d’allioli del país.

Festa de la llana a Ripoll

Aquesta  festa arriba enguany a la 50a edició amb l’objectiu de ressuscitar la vida dels pastors i els seus oficis. A més, se celebra el casament a Pagès, una cerimònia real al monestir de Santa Maria de Ripoll on el poble reviu la representació d’un casament tradicional de les cases benestants de pagès.

'BCN en las alturas'

Del 20 al 22 de maig, la Torre Bellesguard de Barcelona –que és obra de Gaudí– acull aquest  mercat de tendències. Com sempre hi haurà una cuidada selecció de marques que presentaran les seves últimes novetats en roba, cosmètica, joies, objectes de decoració, perfumeria...

XIII Trobada Internacional de Forjadors d'Alpens

Fins a 150 artesans del ferro provinents de tot l’Estat i d’altres països es reuniran aquest cap de setmana a  Alpens per posar en comú els seus coneixements sobre forja i mostrar-los als assistents. Aquesta trobada se celebra en el marc de la Fira del Jovent d’Alpens i s'ha convertit en un dels esdeveniments més importants del sector.

Molins de Rei B de Gust

Fins al 18 de juny Molins de Rei dóna a conèixer la seva gastronomia a través de la campanya B de Gust. Hi participen 40 establiments de la ciutat que ofereixen menús especials i platets elaborats amb productes de proximitat. A més, també s’han organitzat 'showcookings' amb demostracions culinàries.

Fira del Hobby

El poble empordanès de Colomers celebra la 8a edició d'aquesta fira dedicada al món dels hobbies. Hi haurà tallers, activitats esportives, mostres de cotxes teledirigits i moltes més activitats pensades per a petits i grans

Jornades de l’ostra a l’Ampolla

Fins a finals de mes es pot gaudir de les Jornades Gastronòmiques dedicades a l’ostra a l’Ampolla en què participen 13 restaurants del municipi. Tots han preparat degustacions amb un menú especial de 30 euros que inclou des de receptes tradicionals fins a elaboracions més originals.

Les Enramades d'Arbúcies

Aquest diumenge les cases i els carrers d’Arbúcies  es decoraran amb pètals i branques de vern, freixe i avellaner, conformant espectaculars catifes de colors. La tradició es remunta uns quants segles enrere i es relaciona amb antics rituals de culte a la natura. A part de les decoracions hi ha activitats musicals i culturals.