Us proposem 10 plans per al cap de setmana

S'acosta Sant Antoni i molts pobles de Catalunya ja comencen a festejar, però, a més, dissabte i diumenge hi ha mercats i cites gastronòmiques per a tots els gustos

Tot i que Sant Antoni és el 17 de gener ja hi ha molts municipis que celebren festes i cercaviles relacionades amb aquest sant aquest mateix cap de setmana. Us en seleccionem tres:

Festa dels Tres Tombs a Martorell

Els protagonistes d'aquesta festa tradicional són els cavalls i carruatges. A  Martorell el moment més esperat és diumenge al matí quan els genets donen tres voltes a la vila i van fins a l'església a beneir dels animals.

Festa dels Tonis a Taradell i Tres Tombs

Declarada festa tradicional d’interès nacional, la Festa dels Tonis de Taradell té més de cent anys d’història. El dissabte 9 de gener és un dels dies forts de la celebració. No hi falta el tradicional tast de porc, l'encesa de les fogueres de Sant Antoni Abat i la passejada amb burros catalans, però el dia fort de la festa és diumenge 10 que és quan es fa el passant dels Tres Tombs, el Toni d'honor i les demostracions de feines del camp amb animals. 

Tres Tombs a Valls

Emmarcada en les Festes de Sant Antoni Abat,  Valls celebra un dels Tres Tombs més avançats del calendari català. Enguany se celebra aquest cap de setmana i el plat fort és diumenge amb la rua dels tradicionals Tres Tombs, on participen més de 350 cavallaries que recorren els carrers del nucli antic del poble.

Però el cap de setmana ens ofereix moltes altres activitats:

Temps d'Uriços

Les jornades gastronòmiques Temps d'Uriços tornen a Sant Feliu de Guíxols. Durant els mesos de gener i febrer, diversos restaurants oferiran als visitants promocions i ofertes amb els uriços (eriçons) com a protagonistes. Enguany són 12 els restaurants que s'han adherit a les jornades gastronòmiques.

Churros con chocolate

Torna aquesta festa temàtica que se celebra els diumenges per la tarda a la Sala Apolo on la gent berena i balla. La primera de l'any estarà dedicada a l'Edat Mitjana

Flea Market

El Portal de Santa Madrona de Barcelona torna a ser l'escenari d'aquest mercat de segona mà, ideal per als caçadors de tresors. Hi ha des de llibres fins a roba, discos, complements.

Barcelona Vintage Market

Aquest diumenge a la seu de la Universitat de Barcelona, al centre de la ciutat, es celebra aquest  mercat on s'hi poden trobar llibres, joguines, roba, bijuteria, sabates o mobles... L'objectiu és donar una segona vida a tots aquests objectes, seguint els principis de l'ecologia i l'economia sostenible. 

Els tresors del Monestir de Pedralbes

Aquest diumenge es pot fer aquesta visita als tresors del Monestir de Pedralbes que construeixen la història de la comunitat a través dels seus objectes. Es tracta d’una col·lecció heterogènia de béns mobles, propietat de la comunitat de monges clarisses, amb peces d’art religiós i d’ús quotidià d’una àmplia cronologia i procedència.

Jornades gastronòmiques dels Llegums

Al Vallès Oriental han començat el nou any amb força i per això han organitzat les I Jornades Gastronòmiques de Llegums que se celebren fins al març. Una trentena de restaurants de la comarca hi participen amb plats i menús gastronòmics singulars, tots fets amb diferents llegums autòctons, incloent-hi mongetes de varietats locals recuperades.

Descobreix la cinteria

El  Museu de la Tècnica de Manresa acull una exposició dedicada a la cinteria, la indústria que inclou una gran varietat de productes que s’apliquen a les peces del tèxtil, com les vetes i cintes. La mostra té una setantena de peces diverses relacionades amb aquest món i proposa una visita innovadora perquè el visitant experimenti a través de l’atenció plena i dels cincs sentits la indústria cintaire manresana.

Més continguts de