Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Tant si feu pont com si no, teniu un munt d'activitats per omplir aquests dies de festa

Van Van Market

28 i 29 d'abril. Barcelona

Aquest cap de setmana el Van Van Market celebrarà la primera edició al Moll del Rellotge del port de Barcelona amb entrada gratuïta. Els organitzadors del mercat gastronòmada s'alien amb la Confraria de Pescadors de la ciutat per promoure el coneixement i el consum del peix autòcton. Els visitants podran accedir, amb reserva prèvia, a visites guiades fetes pels mateixos pescadors de la confraria amb degustació inclosa.

Fira d'Espàrrecs de Gavà

27 al 29 d'abril. Gavà

Arriba una nova edició d’aquesta històrica fira que es remunta al 1932. Al llarg del cap de setmana hi haurà la Mostra Agrícola, cercaviles i espectacles musicals i infantils, ball de bastons, concerts, 'showcookings' i actuacions castelleres.

Fira de la Terrissa

Fins a l’1 de maig. La Galera

La fira que atrau ceramistes i terrissaires d’arreu del món a la Galera (Montsià) celebra enguany vint-i-cinc anys, i ho fa amb la presència del Japó i d’Astúries com a territoris convidats. Com ja és habitual, hi haurà demostracions i tallers per modelar fang, a més d’una exposició commemorativa de l’aniversari. La cita portarà gent de Catalunya, de l'estat espanyol, de Portugal, del Marroc...

Jornades gastronòmiques de la tonyina

Fins al 13 de maig. Ametlla de Mar

Les receptes més exquisides dels restauradors i els millors productes de la llotja converteixen les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani en un èxit. A través de tècniques tradicionals i innovadores, els cuiners de l'Ametlla de Mar oferiran menús saborosos. Dels més petits als més grans, dels professionals als aficionats, tothom es delecta de la mateixa manera amb aquesta cita culinària.

XX Campanya del Peix de Roca

Fins al 3 de juny. Begur

A Begur (Baix Empordà) celebren aquest cap de setmana la 20a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca, en què diversos restaurants tenen la missió de traslladar l’aroma del mar al plat amb receptes suculentes. A més, s’organitzen xerrades i conferències al voltant de l’aportació nutricional del peix de roca.

Jornades gastronòmiques de la maduixa

Fins al 10 de juny. Maresme

Diversos restaurants de tota la comarca oferiran, fins a principis de juny, plats amb aquesta fruita de protagonista, amb l’objectiu de fer-ne promoció i destacar-ne les virtuts. Coincidint amb aquestes jornades, alguns pobles organitzen fires en què aquesta fruita és l’estrella. La primera cita és aquest diumenge a Sant Cebrià de Vallalta.

Nomad Festival

Del 28 d’abril a l’1 de maig. Barcelona

Arriba a Barcelona la primera edició d’aquest festival nòmada que ja ha passat per altres localitats de la geografia catalana i que ara s'instal·la a la Nau Bostik. La cita està pensada per a tots els públics i proposa una fusió de disciplines culturals en un mateix espai. Així, hi haurà lloc per a la gastronomia, el teatre, la música, el disseny, la moda i activitats per als més petits.

24a Pesolada

Fins al 30 d'abril. Caldes d'Estrac

Els pèsols del Maresme són apreciats arreu del país i donen fama a la comarca, on és un dels cultius més arrelats. És per aquest motiu que el municipi de Caldes d’Estrac organitza la Pesolada, una cita gastronòmica que enguany arriba a la 24a edició. La Pesolada té lloc entre els mesos de març i abril, i diversos restauradors i comerços de la vila ofereixen menús i ofertes especials relacionades amb aquest producte. 

Caminada Popular de Torà

29 d’abril. Torà

Aquest diumenge se celebra la 37a Caminada Popular de Torà, que enguany anirà fins a Castellfollit de Riubregós, amb la voluntat de difondre l'entorn i la història d’aquesta vila de la Segarra. Els participants tenen la possibilitat de fer dues rutes: la curta de 8 km i la més llarga, per als més entrenats, de 18 km.

Mercats paral·lels

28 d’abril. Barcelona

El mercat de menjar al carrer Eat Street ha sumat forces amb el Mercat de la Terra de Slow Food, que se celebra cada dissabte, i s’han fusionat en aquesta cita que s'instal·larà a les Tres Xemeneies dissabte. El mercat vol ser una festa de la gastronomia sostenible i una oportunitat perquè xefs i restaurants facin barri i connectin amb petits productors locals.