Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Cites per als amants del vi, mercats i gastronomia omplen aquests dos dies

Fira del Vi

Falset. Del 4 al 6 de maig

Torna aquesta cita imprescindible per als amants del vi, que enguany compta amb la novetat que comença divendres. La fira aplega 75 cellers de la DOQ Priorat i la DO Montsant. Tota la comarca bull d'activitats –tastos, tallers, maridatges– i Falset es converteix en l'epicentre d'aquesta cita que aplega tant professionals i coneixedors i amants del vi com principiants amb ganes de descobrir-los.

Palo Alto Market

Barcelona. 5 i 6 de maig

Aquesta nova edició del Palo Alto està dedicada a les famílies, que podran gaudir d'una programació feta a mida a l'espai Solán Kids. De la mà de Minimúsica, Marc Parrot i Siamiss DJ posaran la nota musical i al taller de (Re)convertibles els nens aprendran a donar una segona vida a les ampolles. També podran fer de petits xefs i iniciar-se en el món dels DJ o desenvolupar la seva part més creativa compartint jocs d'expressió corporal, rítmics i creatius a través del taller de dansa.

Fira Comercial El Masnou

El Masnou. Del 4 al 6 de maig

Una de les   cites més esperades i singulars del Masnou, que potencia l’oferta gastronòmica i la vinculació del municipi amb el mar, arriba enguany a la 19a edició. La fira consolida l’espai per al públic familiar, repeteix les exhibicions de ball i les desfilades de moda a càrrec de les botigues locals i recupera les iniciatives d’enoturisme, donant un espai important a les activitats coordinades amb el Consorci de la DO Alella.

Mercat de les Herbes de la Ratafia

Santa Coloma de Farners. 5 i 6 de maig

El Mercat de les Herbes de la Ratafia acull al llarg del cap de setmana un total de 35 activitats. Hi haurà, entre d'altres, concerts, conferències, un taller de maridatge amb flors, una paella popular amenitzada pel Col·lectiu Dona Gustet i una sortida guiada (amb recol·lecció inclosa de vegetals comestibles) pel Parc de Sant Salvador.

Triumvirat Mediterrani 2018

L'Escala. 5 i 6 de maig

Antigament, aspectes de la vida política, administrativa, social, jurídica i religiosa de Roma es regien per aquest procediment col·legiat, el triumvir. L’Escala ha triat aquest nom perquè representa una aliança entre tres cultures: la indigeta, la grega i la romana. Aquesta fira vol difondre el llegat de convivència entre les cultures a través d’un extens programa d’activitats lúdiques, de recreació històrica, educatives, culturals i de divulgació.

Moguda a l'Agulla

Manresa. 5 de maig

La Moguda a l’Agulla va néixer l’any 1999 com a activitat de cloenda dels esplais que van participar en el programa Atura't, però l'èxit d'aquella convocatòria va anar convertint la cita en una festa per a tothom. I és que cada vegada són més les famílies que es desplacen al Parc de l’Agulla per sumar-se als centres d'esplai i gaudir de les diferents activitats: jocs, tallers, cançons, contes, gimcanes, espectacles d’animació infantil, etc.

Jornades Gastronòmiques de la Maduixa

Fins al 10 de juny. Maresme

Diversos restaurants de tota la comarca oferiran, fins a principis de juny, plats amb aquesta fruita de protagonista, amb l’objectiu de fer-ne promoció i destacar-ne les virtuts. Coincidint amb aquestes jornades, alguns pobles organitzen fires en què aquesta fruita és l’estrella. La primera cita és aquest diumenge a Sant Cebrià de Vallalta.

La Primavera del Cava

Fins al 27 de maig. Penedès

Els primers brots de les vinyes, que arriben amb l'esclat de la primavera, són benvinguts amb un ampli ventall d'experiències enoturístiques singulars, totes amb el cava de protagonista. Del 4 al 27 de maig onze cellers del Penedès que treballen amb aquest magnífic vi escumós obren les portes per a la segona edició de La Primavera del Cava.

Mes de la Gamba

Blanes. Fins al 31 de maig

El Mes de la Gamba de Blanes se suma a la llista d’iniciatives gastronòmiques que impulsa el municipi per donar a conèixer la varietat de productes, especialment mariners, que s’hi poden degustar, i tots els restaurants treballen a fons per demostrar-ne les possibilitats. La gamba és, precisament, un dels productes més valorats de tots els que es pesquen al municipi, amb més de 90 tones venudes cada any.

Concert a l'Església de Santa Anna

4 de maig. Barcelona

La coral del Col·legi de Metges de Barcelona i la de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau uneixen forces aquest vespre per oferir un concert, a les 18 h, a l'església de Santa Anna de Barcelona. Sota la direcció de Jordi Craven, el repertori inclou peces de Bach i també altres peces tradicionals catalanes. L'entrada al concert és voluntària i els fons aniran destinats a les persones sense sostre acollides a l'església.