Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Mostres florals, fires gastronòmiques i festivals culturals per a aquest cap de setmana

Girona Temps de flors

Girona. Fins al 20 de maig

La ciutat de Girona, especialment al Barri Vell, s'engalana per rebre la 63a edició del Temps de Flors. Els mercats i mostres gastronòmiques, els concerts i les activitats artístiques completen l'agenda de la festa gironina més icònica, que cada any rep milers de visitants. 

Festival Rec.017 d'Igualada

Igualada. 11 i 12 de maig

Moda, gastronomia i cultura transformen el barri industrial del Rec en un aparador per a centenars de marques de moda i dissenyadors emergents. El Rec.017 ofereix també  un festival de menjar de carrer amb 40 'food trucks' i 'pop-up' bars, tot amenitzat per la música de quinze concerts programats en diversos punts de la mostra. 

Give’me 5! Market

Barcelona. 13 de maig

Una proposta per als amants dels productes 'vintage' al barri de Poble-sec. Aterra el  Give’me 5! Market, un mercat que  aposta tant pel reciclatge i la recuperació de productes de segona mà i de qualitat a baix cost com per la venda de roba nova de marques que liquiden temporada. 

Festival Revela-T

Vilassar de Dalt. Fins al 27 de maig

Comença la sisena edició del Revela-T, l'esdeveniment d’innovació cultural, referent internacionalment, en el món de la fotografia analògica. 'Odysseys' és el nom que rep la sisena edició d'aquest festival en honor al poema d'Homer sobre les aventures d'Odisseu per arribar a casa, Ítaca, des de Troia. Els visitants poden veure les 30 exposicions que s'han preparat, però també participar en xerrades i debats que giren al voltant de la fotografia. 

XXV Fira Internacional del Disc de Barcelona

Barcelona. 11, 12 i 13 de maig

"Torna la Fira musical imprescindible per a tots els melòmans catalans". Així es presenta la nova edició de la Fira Internacional del Disc de Barcelona, que aquest any aplega expositors d'arreu del món. Els visitants podran accedir al  material de col·leccionisme d'algunes de les millors botigues del món i gaudir d'exposicions de memorabília de Metallica i el grup barceloní Los Mustang.

Fira Trapezi de Reus 

Reus. Fins al 13 de maig

Reus omple carrers, places i teatres de professionals del circ nacional i internacional per celebrar la 22a edició de la Fira del Circ de Catalunya. Durant tot el dia s'ofereixen espectacles i activitats obertes al públic, totes relacionades amb les arts escèniques, per visibilitzar els espectacles circenses. 

EroStreet Festival

Barcelona. 12 i 13 de maig  

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) de Barcelona acull un saló dedicat al sexe que reunirà psicòlegs, sexòlegs i professionals de l'erotisme amb l'objectiu de debatre un nou discurs de la sexualitat i de les pràctiques sexuals. L'EroStreet assegura que vol convertir-se en "una plataforma de referència per a professionals del sector" i "una alternativa a altres salons eròtics". 

Fira 6a Mostra Music Valls Va de Vins

Valls. 12 i 13 de maig

Maridar vins amb música catalana de fons. Els cellers de l'Alt Camp ofereixen una mostra de vins de la DO Tarragona que s'acompanyaran amb les degustacions de diferents establiments de restauració de la ciutat de Valls. 

Eat Street: Fumats & Friends

Barcelona. 12 de maig

La fira gastronòmica Eat Street: Fumats & Friends converteix, cada segon dissabte de mes, la Nau Bostik en un esdeveniment de culte pel menjar de carrer. Aquest diumenge els amants dels fumats, confitats i fermentats tindran l'oportunitat de tastar diferents receptes inspirades en el menjar ancestral.

Fira del Pa

Castelló d'Empúries. 12 i 13 de maig

Activitats per a tots els gustos en què l'epicentre és el blat,  la farina i el pa. La tradicional  gran batalla de la farina, un Holi Festival però de color blanc, és l'activitat estrella d'aquest esdeveniment. Però la vintena edició de la Fira del Pa i la segona Fira Agrícola d’Ocasió ha organitzat tallers, xerrades, recorreguts, degustacions i espectacles per a tota la família.