Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Mercats històrics, cites gastronòmiques i més omplen els dies de festa

Temps de Flors

Girona. Fins al 20 de maig

Aquest és l'ultim cap de setmana d'aquest festival que omple Girona de flors, plantes i aromes de primavera, acompanyats per una important oferta cultural, turística i gastronòmica. Enguany, la 63a edició de Temps de Flors arriba amb novetats, com ara l'itinerari Pla V, la incorporació dels jardins de la Devesa i de la plaça de la Independència en el recorregut de l'exposició floral o l'obertura dels jardins del Campaner.

XX Tarraco Viva

Tarragona. Fins al 27 de maig

Enguany el festival Tarraco Viva celebra 20 anys i, com cada edició, omple Tarragona d’història antiga, divulga any rere any curiositats i fets històrics de les civilitzacions clàssiques amb les ruïnes de Tarraco com a escenari. Hi haurà 400 actes de reconstrucció històrica (espectacles, tallers, demostracions, xerrades, concerts...) en què han treballat arqueòlegs, historiadors, guionistes, narradors i figurants.

Festa del Mercat a Amposta

Amposta. Fins al 20 de maig

Aquest cap de setmana se celebra la 10a Festa del Mercat a la Plaça, una festa que converteix Amposta en un escenari que homenatja el passat i tota aquella gent que va fer possible la ciutat tal com és ara. La cita recorda i recrea com era la vila a principis del segle XX, quan va néixer el mercat centenari que avui es recrea.

Arrels del vi

Sant Martí d'Empúries. 19 i 20 de maig

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler convidat del Rosselló. S'hi poden tastar més de 100 vins empordanesos i conèixer de primera mà els propietaris i enòlegs dels cellers. Enguany, a més, els assistents tenen l'oportunitat de degustar tapes d'anxoves de l'Escala M. Sureda amb pa de tramuntana del Gremi de Flequers Artesans de les Comarques Gironines.

Van Van Market

Barcelona. 19 i 20 de maig

Aquest mercat gastronòmada torna amb una edició ben especial. El mercat s'instal·la per primera vegada al Moll del Rellotge del port de Barcelona, on es podrà accedir gràcies a l'aliança amb la Confraria de Pescadors. L'objectiu és promoure el coneixement i el consum dels peixos autòctons de la zona amb visites guiades (amb reserva prèvia i a un preu de 10 euros) fetes pels mateixos pescadors de la confraria. El recorregut finalitzarà amb un tast gastronòmic d'espècies autòctones de la zona cuinat pels mateixos pescadors.

Nit dels Museus

19 de maig

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus –18 de maig– aquest dissabte es podran visitar gratuïtament 106 exposicions temporals i col·leccions permanents de 83 equipaments de Barcelona i l’àrea metropolitana. A banda de les visites als museus hi ha programada una sèrie d'activitats com ara visites teatralitzades, visites comentades, itineraris guiats, tallers i activitats familiars, concerts, dansa, circ, màgia, recitals, projeccions i intervencions multimèdia.

Fires i Festes de Maig

Vilafranca del Penedès. Del 18 al 20 de maig

Aquest cap de setmana torna una de les fires més antigues del país. El pavelló firal de la zona esportiva municipal, amb més de 15.000 metres quadrats, acull aquesta fira multisectorial que, durant tres dies, s’omple d’estands comercials d’automoció, maquinària agrícola, serveis, indústria, gastronomia, enologia, equipament de la llar, associacions i entitats.

Festes de la cirera

Sant Climent de Llobregat. 19 i 20 de maig

Sant Climent de Llobregat acull aquest cap de setmana l'Exposició de Cireres, que se celebra des del 1976, i el Mercat de Pagès, en què es poden comprar i tastar les varietats locals, com ara la cuallarga i la 'starky'. Paral·lelament s'organitzen diverses activitats culturals, entre les quals destaquen el Ball de la Cirera, el Concurs Internacional de Menjar Cireres i el Correfoc de la Cirera.

Ganxotapes de Primavera

Sant Feliu de Guíxols. Fins al 20 de maig

Torna aquest festival de gustos a Sant Feliu de Guíxols, en què es pot gaudir d’una tapa i una cervesa per 2,50 euros. En aquesta cita hi participen la majoria de restaurants de la ciutat, i el nivell se supera any rere any amb creacions originals i sorprenents entre les quals un jurat ha de decidir quina és la millor.

Tastum

Vila-seca. Del 18 al 20 de maig

Aquest cap de setmana Vila-seca torna a acollir aquesta mostra gastronòmica que vol ser la celebració del producte tarragoní. Enguany hi ha novetats i un nombre més elevat d'activitats, en què participen diversos xefs amb estrella Michelin, i hi haurà una programació especial per als més petits de la mà de la Fundació Alícia.