Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Festes majors i cites culturals i familiars omplen aquests dies de festa

Deltebre Dansa

Deltebre. Fins al 21 de juliol

El cor del delta de l'Ebre es converteix en la capital cultural de la dansa i el circ fins al 21 de juliol. El festival Deltebre Dansa acollirà 48 espectacles de diverses disciplines que es podran veure en diferents espais del Parc Natural del Delta de l'Ebre. El Festival, a més, s'ha volgut solidaritzar amb els afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre, Les Garrigues i el Segrià, amb la creació de Pols latent, una emotiva peça protagonitzada per Roberto Olivan, director del Festival, ballant enmig d'una de les zones afectades pel foc.

Notes al Parc

Girona. Fins al 27 de juliol

Aquest festival obre els parcs i jardins de Girona a la música en directe. Un cicle d'estiu amb concerts a l'aire lliure a càrrec de formacions joves de casa nostra, plenes d'energia i talent. Una proposta fresca que ens convida al descobriment mutu entre la música –clàssica i moderna– i els millors espais verds dels barris de Girona.

Familiaria

Empúries. 20 de juliol

Pintacares, jocs, espectacles, contes, concerts... i moltes activitats més pensades per als més petits, les trobareu a la quarta edició del Familiaria, una cita pensada per a les famílies que se celebra a l'espai del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Empúries, a tocar de la platja per si voleu anar a remullar-vos després d'un dia d'activitats.

Festa Major del Poble-sec

Barcelona. Del 19 al 28 de juliol

Enguany se celebren els 150 anys del barri del Poble-sec, així que la festa major promet ser més grossa que mai. Al llarg de tots aquests dies hi haurà ball amb La Tropical, diada infernal amb els diables locals, projeccions de cinema a la fresca, música en directe, la tradicional baixada de carretons, a banda de visites guiades a llocs destacats com el Jardí Botànic i portes obertes al Parc de Bombers.

Mercat Romà de Iesso

Guissona. Fins al 20 de juliol

Una festa ideal per als amants del nostre passat romà. La vila de Guissona fa un viatge en el temps i es transforma per oferir una visió del que era una ciutat de l’antiga Roma. Així, en aquesta 23a edició de la cita hi trobarem parades d’artesans, desfilades, jocs infantils, música, dansa, teatre i espectacles, entre els quals destaquen les lluites de gladiadors.

Festa del Renaixement

Tortosa. Del 18 al 21 de juliol

La Festa del Renaixement és una cita imprescindible per als amants dels espectacles de carrer que vol recuperar l’esplendor del segle XVI, quan la ciutat era una de les més importats de la Corona d’Aragó. Amb més de seixanta espectacles diaris, el nucli històric es transforma amb sons, activitats i persones vestides d’època.

Festes de la Magdalena

Esplugues de Llobregat. Del 20 al 22 de juliol

Enguany fa trenta anys que es va recuperar una de les festes més importants d'aquesta vila del Baix Llobregat. Durant cinc dies hi haurà activitats per a tots els gustos: concerts, processons, concursos gastronòmics, balls, gegants i un castell de focs com a fi de festa.

Solsona Dona la Nota

Solsona. Fins a finals d'agost

Als mesos de juliol i d'agost, Solsona celebra la dissetena edició del cicle Solsona Dona la Nota, que engloba tota la programació musical de concerts d’estiu. Aquest cap de setmana hi ha el concert d’Eduard Gener, que presentarà el seu nou disc ‘Vitamina D’, el dels els intèrprets de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i el de Joan Viladeny.

Festa Major de Tivissa

Tivissa. Fins al 28 de juliol

La vila celebra la seva festa grossa en honor de Sant Jaume i les celebracions s'allarguen una setmana. Hi ha programades diverses activitats pensades per a tots els públics, com ara una trobada de gegants, una pedalada amb BTT, una ballada de sardanes, una actuació dels grallers, espectacles de teatre, concerts, balls, activitats infantils i un llarg etcètera.

Festa Major de Lloret de Mar

Lloret de Mar. Fins al 26 de juliol

Aquesta vila celebra la festa grossa per Santa Cristina, patrona del municipi. Es tracta d'una festa que rememora el passat mariner de la vila, tot evocant l'origen pescador. Aquest cap de setmana hi haurà tres dels actes més potents de la festa: la processó de les Barques, el ball de la plaça i regata de llaguts S'Amorra Amorra.

Aquests són els deu plans que nosaltres hem triat per a aquest cap de setmana, però sabem que n'hi ha molts més. Si voleu, deixeu-nos la vostra proposta als comentaris d'aquesta notícia.

Més continguts de