Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Còmics, festivals solidaris i fires boletaires són algunes de les opcions que s'ofereixen

Jornades Europees de Patrimoni 2019

Tot Catalunya. Fins al 13 d'octubre

Més de 400 espais d'arreu de Catalunya obriran les portes durant tot el cap de setmana amb l'objectiu de donar a conèixer a tots els públics la riquesa i l'atractiu del patrimoni cultural català. Es tracta d'una iniciativa organitzada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea des del 1991 i que a Barcelona obrirà les portes de museus i a Girona de llocs com l’església de Sant Miquel de Fluvià, entre d'altres.

Girocòmic

Girona. 12 i 13 d'octubre

Torna la quarta edició d'una de les fires de còmic referents a Catalunya. El Girocòmic es torna a instal·lar a les carpes de la Devesa de Girona amb l'objectiu de donar a conèixer les últimes novetats del sector del còmic i amb un nou espai pensat per als més petits de casa, on podran gaudir de diferents tallers i activitats.

Festival Esperanzah!

El Prat del Llobregat. Fins al 13 d'octubre

L'onzena edició de l'Esperanzah!, el festival que destina el 100% de la recaptació a causes socials i que ja s'ha constituït en una cooperativa, arriba amb la novetat de la nova Banda Esperanzah!, liderada per Natxo Tarrés, i amb convidats com Alfred García, Txarango, Gerard Quintana, Gemma Humet i Rita Farré.

Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt

Agramunt. 12 i 13 d'octubre

Per als amants del dolç, torna la 31a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt, on els assistents podran gaudir de parades d’artesania i agroalimentació, així com visitar diferents espais del patrimoni històric i cultural de la població. Dissabte l'empresa local Torrons Vicens descobrirà les seves novetats per a aquest Nadal de la mà del xef Albert Adrià i del xef i presentador del programa 'Joc de cartes' de TV3, Marc Ribas, entre d'altres.

Barcelona Gallery Weekend 2019

Barcelona. Fins al 13 d'octubre

Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i els Monjos comptaran aquests dies amb 27 espais i una setantena d'artistes de l'escena local i internacional en la que és ja la cinquena edició del Barcelona Gallery Weekend. Una bona oportunitat per veure noves propostes del panorama cultural actual.

Setmana d'Artesania de Catalunya

Barcelona. Fins al 13 d'octubre

Durant tota aquesta setmana s'està celebrant la vuitena edició de la Setmana d'Artesania, un festival que vol promoure, donar a conèixer i difondre l'artesania catalana. Com a novetat, destaca la I Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania. D'altra banda, també s'ofereixen visites guiades amb mestres artesans que segueixen la figura de Gaudí, així com tot un ampli ventall de tallers per a tots els públics.

6è Festival d’Astronomia del Montsec

Àger. Fins al 13 d'octubre

Si el que us agrada és mirar les estrelles, aquest cap de setmana no us podeu perdre el Festival d’Astronomia del Montsec, organitzat al Centre d’Observació de l’Univers (COU). L'objectiu del festival és divulgar la ciència amb activitats científiques, culturals i d’oci per a tota la família, a banda d'oferir tot un programa musical.

3a Fira Tocats pel Bolet

Prats de Lluçanès. 12 i 13 d'octubre

L’arribada de la tardor coincideix amb la presència dels bolets als boscos del Lluçanès, i per celebrar-ho la seva població acull la 3a edició de la Fira Tocats pel Bolet, amb activitats per a tota la família. Entre els actes destaquen una cercavila de gegants, degustacions de cuina de bolet i diverses parades de bolets.

12è Festival Clickània

Montblanc. 12 i 13 d'octubre

La vila medieval de Montblanc es converteix per dotzena vegada en la capital del Playmobil amb la tornada del Festival Clickània. Serà a l’antic claustre de Sant Francesc on s'aculli l’exposició de diorames temàtics, així com punts de venda de marxandatge i de productes descatalogats de la famosa empresa alemanya.

FesticAM 2019

Amposta. Fins al 13 d'octubre

El teatre i el circ tornen a omplir els carrers d'Amposta per sisè any consecutiu amb el FesticAM 2019. Es tracta d'una proposta cultural i artística que pretén impulsar la cultura i les arts en viu a les Terres de l'Ebre. Per això, durant tot el cap de setmana es podrà gaudir en diferents punts de la ciutat de dansa, circ, teatre, música i tallers per a tots els públics amb més de 20 propostes.

Aquests són els plans que nosaltres hem triat per a aquest cap de setmana, però sabem que n'hi ha molts més. Si voleu, deixeu-nos la vostra proposta als comentaris d'aquesta notícia.