Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Gastronomia, tallers de dibuix i caminades populars per gaudir del temps d'oci

12a Fira del Bolet del Solsonès

Solsonès. 19 i 20 d'octubre

En plena temporada boletaire, el Solsonès celebra de nou dos dies dedicats exclusivament a aquest producte. Per això, la ciutat s'omple de diferents activitats, com un mercat i una exposició de bolets recollits pel Grup Natura del Solsonès. Per a les famílies, aquesta edició també compta amb un taller de bolets amb llana i dos tallers de cuina, així com una ruta micològica a la finca Monegal.

 

12a Cursa i Caminada Lluís Companys

Barcelona. 19 d'octubre

Aquest dissabte torna una nova edició de la cursa i caminada que vol retre homenatge a l’Olimpí­ada Popular. Un esdeveniment amb inici i arribada a l'Estadi Olímpic que vol mantenir l’esperit de fraternitat i de respecte a l’adversari que es volia aconseguir en el seu moment, deixant en un segon pla la competitivitat, l’espectacle i l’interès per rècords i marques.

Fira de Sant Lluc d'Olot

Olot. 19 i 20 d'octubre

Des del 1315, i amb la ramaderia com a origen, se celebra aquesta fira als volts de Sant Lluc, el patró dels pintors. Durant tot el cap de setmana, la capital de la Garrotxa comptarà amb diferents espais firals, com el Mercat d'Andròmines, la Fira del Dibuix, el Mercat d'Artesania o el Mercat de Roba, entre moltes altres activitats i concerts per a tots els públics.

 

Eat Gaudí 2019

Barcelona. 19 d'octubre

Arriba la primera edició d'Eat Gaudí Bellesguard Food Market, un nou mercat gastronòmic centrat en el producte gurmet. Una experiència que ha estat dissenyada pel pastisser Christian Escribà i que tindrà lloc a la Torre Bellesguard de Barcelona, on diversos estands oferiran plats que representaran un viatge pel temps a través de la història de la Torre, així com diverses cuines del món.

1a Úrsula Beer Fest

Valls. Fins al 19 d'octubre

Si t'agrada la bona cervesa i els entrepans de salsitxa elaborada del territori de Valls, ja tens un pla per a aquest cap de setmana: l'Úrsula Beer Fest. Es tracta de la seva primera edició, i els visitants podran fer un tast als estands dels vuit productors de cervesa artesana del territori i acompanyar-ho amb salsitxes casolanes de quatre cansaladeries. La música folk serà l'encarregada d'amenitzar les nits de la festa.

 

Barcelona Dibuixa

Barcelona. 20 d'octubre

Durant tot el dia, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors oferiran més de 48 tallers gratuïts en diversos punts de la ciutat, com la zona del Museu Picasso, la Fabra i Coats, els voltants del Macba, el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el Museu del Disseny i el Museu de Ciències Naturals del Parc del Fòrum. Es tracta de la desena edició del Barcelona Dibuixa, una iniciativa impulsada i organitzada pel Museu Picasso amb l'objectiu de potenciar l’acostament al món de l’art i de la cultura a través de l’experiència de dibuixar.

Fira Medieval de Tossa de Mar

Tossa de Mar. Fins al 20 d'octubre

El passat medieval de Tossa de Mar és present en els seus carrerons i el seu recinte emmurallat, declarat monument històric el 1931. Ara, en record d'aquest passat, se celebra una fira de tres dies en què la població farà un viatge en el temps a l'època medieval.

 

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat

L'Ametlla de Mar. Fins al 20 d'octubre

Aquestes jornades gastronòmiques suposen tot un aparador dels productes de la llotja i una mostra de les millors receptes d'arròs i plats de peix dels restauradors de la zona. A més, també hi ha actuacions musicals i diversos grups d’animació.

Voluntariat Boscos Mediterranis 2019

L'Espluga de Francolí. 19 i 20 d'octubre

Si el que busques és estar en contacte amb la natura, pots apuntar-te al Voluntariat Boscos Mediterranis 2019. Es tracta d'unes jornades que tindran lloc durant tot el cap de setmana al bosc de Poblet, on les persones majors d'edat podran participar en l'arranjament del camí ramader del monestir de Poblet a Prades i també fer treballs a la vall de Castellfollit. Aquest programa és una aliança entre el Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet i el Grup d'Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya.

Aplec d'Agricultura Urbana

Barcelona. Fins al 20 d'octubre

Torna la 6a edició de la trobada anual per a la divulgació del coneixement i els beneficis de l’agricultura a la ciutat. Aquest any es vol posar l'accent en la promoció de la biodiversitat a la ciutat i tindrà com a dia central el diumenge, en el qual s'organitzaran diferents activitats al barri de la Sagrera.

Aquests són els plans que nosaltres hem triat per a aquest cap de setmana, però sabem que n'hi ha molts més. Si voleu, deixeu-nos la vostra proposta als comentaris d'aquesta notícia.

Més continguts de