Vida regalada

Fer un bon casament (1)

"Les nenes de casa bona acostumen a aparellar-se amb homes que o bé són amics dels seus cosins o són, directament, els seus propis cosins"

Les nenes de casa bona acostumen a aparellar-se amb homes que o bé són amics dels seus cosins o són, directament, els seus propis cosins. Perquè, com és sabut, tot ha de quedar en família. A les piscines del Polo (de Puerto de Hierro a Madrid, de Pineda a Sevilla), de petites les nenes de casa bona ja saben que algun dels nens rossos i de pell blanquíssima que saltironegen entre la gespa es convertirà, en un futur no tan llunyà, en el seu espòs, i aquesta certesa els proporciona una tranquil·litat, una seguretat i un aplom estratosfèrics, impossibles de trobar entre les dones de classe mitjana o obrera. És per aquest motiu que, un cop perfectament casades, als seus marits els diuen Beto, Puchi, Juanito, Pablito, Mito, Tito, Tono, Puco, Teddy, Eddy… perquè s’hi segueixen dirigint com sempre han fet, com quan jugaven a la pinyata a les festes de cumpleanys o aprenien a navegar junts amb optimist al Nàutic.

Quin espant, oi?, quan et truca una íntima per dir-te que ha conegut un noi i quan diu el seu nom i a tu no et sona de res. Quin horror quan diu “ he conocido a un chico ” i saps que és literal, perquè l’ha conegut en aquell instant o, com a molt, el dia anterior. Tu, com que ets bona, faràs l’esforç d’anar fins a Gràcia perquè te’l presenti: “ Me haría muchísima ilusión que lo conocieras, me encantaría que os llevarais bien, es muy importante para mi ”.

Asseguda en aquesta terrassa de la plaça de la Revolució (no hi havies estat mai), on a la taula del costat hi ha una noia que li està donat el pit al que suposes que deu ser el seu propi fill perquè no té pinta de dida, et beuràs, per dissimular, una cervesa -“birra”, ha dit ell-, i ho faràs directament de l’ampolla després de reprimir unes ganes imperioses de demanar un got. També dissimularàs, un cop més, les teves emocions, mescla de tristesa i fàstic, perquè saps que si, finalment, la relació de la Cris amb aquest saltimbanqui prospera, ella serà, automàticament, expulsada del vostre cercle, de la vostra galàxia.

Recupera tots els articles de Marc Giró