Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Fires nadalenques, cites gastronòmiques i tradicionals omplen dissabte i diumenge

All Those Food Market

Barcelona. 30 de novembre i 1 de desembre

El mercat d'emprenedors i artesans celebra el seu cinquè aniversari amb una edició nadalenca especial al Teatre Nacional de Catalunya. Hi haurà més de 150 emprenedors gastronòmics involucrats, molts d’ells estrenant els seus projectes en aquesta edició, i un programa de tallers i activitats per a tots els públics. A banda, hi haurà activitats com un tast de vins naturals, un taller de granola casolana i activitats infantils gratuïtes com ara aprendre a plantar verdures de temporada.

Festival Most

Priorat. Fins a l'1 de desembre

Arriba la segona part d'aquest festival cinematogràfic dedicat a la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. Fins a l'1 de desembre al Priorat s'hi podran veure diverses pel·lícules i curtmetratges.

Fira de Sant Andreu

Torroella de Montgrí. 30 de novembre i 1 de desembre

Aquesta és una de les fires de més arrel i tradició de Catalunya, que enguany arriba a l'edició 626 amb diverses propostes vinculades als sectors de l'agricultura, la ramaderia i el comerç. Alguns dels plats forts de la cita són el concurs de gossos d'atura, la festa del cavall i el campionat de coloms de raça. 

Fira de Torrons

Llinars del Vallès. 30 de novembre i 1 de desembre

Ja torna aquesta cita obligatòria per als amants dels torrons, on s'hi poden trobar tot tipus de varietats: des de les clàssiques de Xixona, crema cremada o ametlla, fins a les més arriscades i originals. Els mestres torronaires d'arreu del país hi aniran per mostrar l'oferta per a aquest Nadal. 

Fira de Nadal de Caldes de Montbui

Caldes de Montbui. 30 de novembre i 1 de desembre

Aquesta vila del Vallès Oriental tornarà a preparar el brou a l'olla més gran de Catalunya amb motiu de la seva fira de Nadal. Durant dos dies els carrers i les places s'ompliran d'activitats per a tothom qui vulgui fer un primer tast de les festes nadalenques. Hi haurà 150 parades d'objectes nadalencs, artesania, antiguitats, alimentació, food trucks i altres activitats com ara una ballada de sardanes i activitats per als més petits. 

Fira de Santa Llúcia de Canyelles

Canyelles. 30 de novembre i 1 de desembre

Torna una de les fires nadalenques més populars del país i que enguany arriba a la 17a edició. Hi haurà  més de 350 parades de productes artesans i solidaris, tallers infantils, cantades de nadales, l’Arbre dels Desitjos, la tradicional escudella de Nadal, la Haima del Patge Vibó, la Casa del Pare Noël i les activitats per als més petits a la zona del Pol Nord.

Vermood Market

Vilanova i la Geltrú. 1 de desembre

Arriba aquest mercat vintage, el primer a Vilanova i la Geltrú, que se celebrarà cada diumenge a partir de novembre. El mercat tindrà parades de roba, d'accessoris, de llibres i de música i se celebrarà a la Daurada, un espai privilegiat, famós per la seva gastronomia i música, que també tindran un especial protagonisme en aquesta cita. 

Time to eat fest

Barcelona. 30 de novembre

És la primera edició del Festival gastrònomic de Time Out. Es tracta de posar el producte català al servei de la cuina global en una jornada dedicada gaudir del menjar cuinat i servit pels millors xefs, especialment seleccionats pels crítics de la revista. En total, seran 20 xefs, 16 plats inèdits, Nandu Jubany oferint un esmorzar de forquilla, tastos, maridatges i tallers. Els cuiners invitats seran Marc Martin i Alain Guiard (La Mundana), Stefano Mazza (Last Monkey), Laila Bazam (Hawker45), Fran López (Xerta Tapas), Jordi Vilà (Mucho), Ivan Surinder (Tandoor) o Miquel Coulibaly (Cafeteria Industrial), entre d'altres.

A més, Nandu Jubany inaugurarà la jornada amb un esmorzar de forquilla exclusiu compartint taula i secrets de cuina amb els assistents, que gaudiran d’un menú especial format per amanida de ceba al cop de puny amb olives, pa de pagès Català IGP llescat amb tomàquet de penjar, oli i sal, llonganissa de Vic IGP i formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya DOP, mongetes del Ganxet DOP sortint d’olla amb rosta de cansalada i botifarra, ou ferrat amb patates rosses i sobrassada i cap i pota de vedella. Per postres, xuxo fet al moment farcit de crema i grana de capellà amb avellana de Reus i moscatell. Te lloc al Museu Marítim de Barcelona i l'entrada val 3 euros. L'esmorzar costa 32 euros i es només disponible a través de venda anticipada.

Jornades del Llagostí

Sant Carles de la Ràpita. Fins a l'1 de desembre

El llagostí serà el protagonista de les cartes de diversos restaurants d'aquesta vila marinera. Els restauradors han elaborat diverses propostes per gaudir al màxim de tots els gustos i textures diferents d’aquest crustaci.

Cómo Como Festival 

Barcelona. 30 de novembre

Aquest dissabte el Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra reunirà alguns dels referents del país del sector l’alimentació ecològica i saludable. L’esdeveniment es dividirà en tres grans zones: el Como Talks, el Como Market i el Como Food. El festival oferirà més de 40 activitats gratuïtes per a grans i petits dedicades a la salut i al benestar. 

Més continguts de