Estils 12/12/2019

7 aplis i un consell que t’ajudaran a tenir una vida sexual millor

El mòbil pot ser un bon aliat per a les parelles amb ganes de provar i experimentar

Laura Saula
4 min
Proliferen les aplicacions que proposen jocs sexuals per les parelles

BARCELONALa rutina, els anys de convivència o la falta d’imaginació sovint poden ser factors que produeixen un estancament a l’hora de mantenir la flama en les relacions sexuals. Davant d’aquesta situació, les noves tecnologies han captat el negoci i també s’han posat les piles per seduir a tot un sector de la població que busca solucions a les seves rutines conjugals. Des d’aplis que suggereixen reptes sexuals fins a ruletes que proposen noves postures, el ventall de possibilitats és molt ampli.

Per començar, existeix una apli anomenada IKamasutra, que vindria a ser la versió digitalitzada d’aquesta mil·lenària enciclopèdia sexual. De manera didàctica i senzilla, l’usuari pot descobrir una gran varietat de postures, així com els beneficis eròtics que ofereix cadascuna. A més, també hi ha la possibilitat d’escoltar música instrumental recomanada i un sistema on es poden anar controlant els progressos de la parella, des del nivell més principiant fins al d’expert.

Per a les parelles més competitives hi ha l’opció de descarregar-se Desire, una apli que proposa tota mena de reptes diaris o setmanals, la majoria picants, perquè es desafiïn i vagin guanyant punts competint a través de diferents categories. Una altra aplicació semblant seria la de Retos para Parejas - 30 Días, que durant un mes proposa a les parelles que facin tota una sèrie d’activitats, des de fer-se un massatge fins a fer una escapada romàntica, per mantenir vives les papallones a l’estómac.

Una manera de descobrir noves facetes de la parella també l’ofereix Kindu, una apli on s’han de respondre –se suposa que amb sinceritat– més de 600 preguntes sobre tota mena de fantasies eròtiques o pràctiques sexuals. Si els membres de la parella coincideixen amb alguna d’aquestes activitats, aleshores es fa una espècie de match que els anima a dur a terme la pràctica en què han coincidit.

Les aplis estan pensades per jugar en parella

Però si el que es prefereixen són els jocs d’atzar, una bona opció és el Sex Roulette, que bàsicament consisteix en el joc de la ruleta però digitalitzada i adaptada a l’àmbit sexual. El funcionament és tan fàcil com fer girar la ruleta clicant amb el dit per decidir una de les 12 posicions i 12 llocs on practicar-les. En la mateixa línia, l’apli Dados Eróticos vindria a ser el mateix joc d’atzar, però en aquest cas l’usuari pot escollir amb antelació quines accions es poden combinar.

I per als més atrevits existeix 69 Places, una espècie de guia turística sexual que proposa llocs públics on practicar sexe i consells per poder passar desapercebuts. Fins i tot hi ha l’opció de participar activament a l’apli i afegir suggeriments o llocs nous on abandonar-se al plaer.

Practicar ‘sexting’

Una altra manera de jugar amb la parella pot ser el sexting, una tendència que consisteix a enviar missatges i imatges eròtiques, o directament explícites, mitjançant el telèfon mòbil, però que comporta alguns perills i per això cal anar sempre alerta.

Es podria pensar que els adolescents són els que més el practiquen, però un estudi fet per la marca de seguretat McAfee el 2014 ja afirmava que el 50% dels majors de 18 anys són els més proclius. Tot i això, un altre estudi més recent publicat a la revista JAMA Pediatrics afirma que un de cada quatre joves han rebut missatges i imatges de contingut sexual, mentre que un de cada set els han enviat. En definitiva, aquesta pràctica està molt més estesa del que podria semblar.

Hi ha diferents motius pels quals als usuaris els agrada el sexting. Carme Sánchez, psicòloga clínica i sexòloga de l’Institut d’Urologia Serrate & Ribal (IUS), explica que d’una banda els adolescents “senten la necessitat de potenciar la seva autoestima”, veure’s a si mateixos des de diferents perspectives i, en una mostra d’exhibicionisme, “que algú altre els admiri”. Un altre grup seria el de les parelles, tant joves com adultes, que volen “reactivar l’erotisme i provocar el desig sexual” que s’han pogut perdre durant la rutina del dia a dia. De fet, per a la sexòloga, el sexting no deixa de ser una versió tecnològicament avançada del porno casolà de tota la vida. És a dir, d’aquells vídeos VHS d’ús privat que tantes parelles van tenir amagats durant anys als armaris més profunds de casa seva.

Carme Sánchez ha tingut casos de noies que, quan ho han deixat amb la parella, han vist com les seves imatges es difonien com la pólvora per les xarxes socials. O fins i tot persones que perdien amb horror el seu mòbil, que contenia nombroses imatges personals de contingut eròtic. Per aquest motiu, proposa altres pràctiques: una és el que ella anomena “sexe de passadís”. És a dir, treballar perquè la sexualitat torni a estar present en la parella, de manera espontània, i fora del dormitori, i que serveixi per reactivar la flama. Però si el que vol la gent es immortalitzar moments relacionats amb el sexe ella recomana les anomenades fotos after sex, una nova tendència que consisteix a fer-se fotos després d’haver fet l’amor: “Et diuen què acaba de passar, però no són tan explícites”. Es tracta de fer treballar la imaginació a través de l’"ensenyar sense ensenyar". En definitiva, s’ha de recuperar l’erotisme, encara que sigui a través del mòbil. D'altra banda, també hi ha aquelles persones adultes que busquen parella a través de les xarxes socials, com ara Tinder o Badoo, on pengen imatges seves amb “actituds insinuants i eròtiques amb l’objectiu de provocar l’interès sexual dels altres usuaris”.

Però, com sempre, hi ha qui sobrepassa els límits i no respecta les regles del joc. Actualment hi ha algunes persones, majoritàriament homes, a qui els agrada enviar imatges dels seus genitals a altres persones que no ho han demanat. Aquesta tendència ha tingut moltes crítiques a les xarxes i fins i tot ha fet que sorgissin plataformes iròniques i de denúncia com ara Bye Felipe a Instagram, on, amb un to humorístic, posen en ridícul aquest tipus d’imatges.

Consells per mantenir la teva seguretat digital

Tot i les diversions que pot tenir practicar el sexting, segons un estudi elaborat per Kaspersky Lab, el 26% dels usuaris de l’Estat ignoren els ajustos de privacitat dels seus comptes i publiquen la majoria de les seves imatges en mode públic. Per aquest motiu, la companyia especialitzada en seguretat digital recomana una sèrie de consells:

  • Vigila què comparteixes per les xarxes i amb qui. Cap aplicació de mòbil és 100% segura, ni tan sols les persones amb qui comparteixes la informació. I, per als joves, convé recordar que Snapchat tampoc és una aplicació segura, perquè encara que esborri les imatges al cap de poc segons d’haver-se penjat, no evita que es puguin fer captures de pantalla.
  • Posa sempre contrasenya. Ja sigui al mòbil, a la tauleta, al portàtil... D’aquesta manera, en cas de pèrdua o robatori les teves imatges estaran sempre protegides.
  • Esborra la informació. Siguin missatges de text compromesos o imatges, esborra-ho tot cada cert temps. Demana a l’altra persona que també ho faci.

I si es fan públiques les teves imatges?

  • Evita comentar-ho a les xarxes socials i ignora tots els comentaris que rebis. D’aquesta manera evitaràs atraure l’atenció de més persones.
  • Parla amb l’administrador de la plataforma i comenta-li que aquelles imatges o vídeos s’han publicat sense el teu consentiment. Es veuran obligats a eliminar-les.
  • Fes una denúncia a les autoritats policials.

stats