El dissenyador David Delfín parla per primer cop de la seva greu malaltia

A la revista 'Vogue', ha explicat que li van detectar tres tumors cerebrals i quin ha estat el seu tractament

El dissenyador David Delfín ha parlat per primer cop, a l’edició espanyola de ' Vogue', de la malaltia que el té apartat de tot des del gener, quan se li va manifestar per primer cop, just després de presentar la seva darrera col·lecció. El dissenyador explica en l’entrevista que li van detectar tres tumors al cap, que són de grau 3 i que, després d’haver-n'hi extirpat dos, li ha quedat afectada la parla, la memòria i la força en un braç i una cama.

"A mitjans de gener vaig començar a tenir molèsties, com rampes a la part dreta del cos. Tres vegades en un cap de setmana", explica. Tot i que el seu metge li va suggerir que allò podria ser "cosa de l’estrès", "un quadre d’ansietat", diu que al final la gravetat de la situació es va descobrir quan després de desfilar a la Madrid Fashion Week va tenir un atac epilèptic. "El dia 5 d’abril van decidir que s’havia d’operar. Un [dels tres tumors] no es podia tocar per la zona on es troba. Un altre estava bé, es podia treure sense risc de lesions; i el tercer era complicat però operable”, assegura el malagueny.

Despert en l'operació

De l’operació, explica que va estar despert tota l’estona per poder orientar els metges sobre com evolucionava el procés quirúrgic. "En un moment donat vaig ser conscient que m'equivocava en llegir unes cartolines amb noms senzills, entenia perfectament la situació, però no podia verbalitzar-ho”, afirma.

A partir de llavors, Delfín ha centrat totes les seves forces exclusivament a curar-se i, actualment, està rebent quimioteràpia i radioteràpia. "Sé que és greu, que és una lluita real, que la malaltia vol seguir endavant... però hem de parar-la. Em sento amb moltes ganes, estic a punt. No tinc por", comenta el creador, que afirma que els metges "estan al·lucinats" amb tots els projectes que té.

La informació completa apareix en el número de juliol de 'Vogue' Espanya, que està a la venda des d'avui. Les fotos que il·lustren l'entrevista són del dissenyador en sortir de l'operació i les hi va fer el seu nòvio, el fotògraf i model Pablo Sáez.