Estils 07/02/2016

Fideuada vegetal

2 min

Pere Carrió i el seu Gat Blau

Cuiner convençut de la seva filosofia vital, que aplica a cadascuna de les seves receptes. Productes de proximitat, ecològics i ‘slow food’ és el trident màgic, present a tots els plats.

En Pere Carrió realça les receptes tradicionals catalanes amb bases vegetals, bàsiques per a l’alimentació saludable. I amb coccions lleugeres: al vapor, al forn i bullides.

(Restaurant Gat Blau, al carrer Comte Borrell, 122 de Barcelona)

Ingredients per a 4 persones

¼ de bròquil

¼ de coliflor

3 pastanagues

¾ de brou vegetal

250 g de fideus de cabell d’àngel

Julivert

Sal

Per a l’allioli:

1 remolatxa

1 rovell d’ou

Oli d’oliva verge extra

Sal i pebre

Poseu en una safata que pugui anar al forn els fideus de cabell d’àngel (una llauna de les típiques per a cargols és ideal). Tireu-hi per sobre un bon raig d’oli d’oliva verge extra.

Torreu al forn els fideus de cabell d’àngel. Han de quedar de color marró.

Escampeu-hi per sobre les verdures, crues, tallades petites: el bròquil, la coliflor i la pastanaga.

Aboqueu al conjunt el brou vegetal. Poseu-hi per damunt julivert i ametlles torrades, trossejades petites.

Fiqueu-ho de nou al forn durant 15 minuts a 180º.

Quan el tragueu, tireu-hi un raig d’oli d’oliva verge extra i un pessic de sal.

Allioli de remolatxa

Per acabar la ‘fideuà’, res millor que un allioli.

Bulliu la remolatxa. Quan ja estigui cuita, poseu-hi sal, pebre, el rovell d’ou i oli d’oliva verge extra.

Bateu-ho tot amb una batedora fins que us quedi la textura típica d’allioli. Ja estarà llest per abocar al damunt de la ‘fideuà’ vegetal.

Per fer el brou vegetal

Porro

Ceba

Col

Xirivia

Bulliu tots els ingredients amb aigua mineral durant 30 minuts. Coleu-lo. I ja estarà llest.

stats