Guia bàsica per sobreviure el Nadal

Si ets dels que s'han despertat tard, aquí tens set consells imprescindibles per superar –i amb nota– aquestes festes

Ja han arribat les compres inevitables de Nadal i de Reis, i les llargues sobretaules després dels copiosos sopars de les festes. Us fem sis propostes per gaudir-ne al màxim.

1. Consells per sobreviure als àpats familiars

En aquest article, la periodista Mònica Planas, ens dona 10 consells per als àpats, que van des de no repetir plat fins a combatre les dinàmiques heteropatriarcals.  

'Consells nadalencs' de Mònica Planas

2. Jocs per a les sobretaules nadalenques

Quan la sobretaula es torna una olla de grills o s'acaba la conversa es pot recórrer a les cartes o als jocs de taula. Del Luxor al Bang: aquí tens les nostres 10 propostes.

10 jocs de taula per a aquest Nadal

3. Consells per evitar els excessos a taula

Vigilar amb els dolços i l'alcohol, triar entre l'aperitiu i les postres i moure's més són alguns dels consells que et proposem per evitar els mals de panxa.

Deu consells per evitar els excessos de Nadal a taula

4. La decoració nadalenca més 'trendy'

Les tendències en decoració nadalenca apunten a un ressorgiment del color i el barroquisme en aquestes festes. El  kitsch, el luxós urbà i el funcional: descobreix aquí quin és el teu estil.

'Kitsch' i atrevit: les tendències en decoració nadalenca

5. Les receptes imprescindibles

Et proposem receptes tradicionals com ara la carn d'olla, l'escudella i els canelons, però també et donem idees per reconvertir els plats i per compensar-los amb patrons d'aliments saludables.

Escudella, carn d'olla i canelons, les 10 receptes imprescindibles per a aquest Nadal

6. Els regals que esperem que et serveixin per encertar-la aquest Nadal

Fer regals per Nadal o Reis pot començar semblant un projecte il·lusionant i acabar sent un suplici. Aquí et proposem vint idees innovadores i pagables.

20 regals que esperem que et serveixin per encertar-la aquest Nadal

7. Consells per a un Nadal familiar més responsable

Decoracions al carrer amb motius nadalencs, anuncis a dojo de joguines, torrons i perfums i promocions de descomptes... Tot incideix en una idea troncal: el foment del consum. Aquí et presentem algunes pautes per aconseguir que la màgia de Nadal no quedi enterrada per hàbits només consumistes. Si tens nens al voltant i vols saber-ne més sobre la síndrome del nen hiperregalat, l'ARA també en va fer un reportatge.

Pautes per a un Nadal més responsable