MANS A TERRA

L’hort d’estiu

Gaudir del teu hort urbà és possible si coneixes quines tasques cal fer a cada estació. Avui, ens fixem en els mesos d'estiu

Tenir cura d’un hort demana regularitat i en podeu gaudir tot l’any! Només cal que sapigueu quina tasca cal fer a cada estació i el que en podem esperar. Ja que som a l’estiu, comencem avui fixant-nos en què haureu de fer durant els mesos d’estiu.

  • El mes de juliol és ideal per sembrar i plantar bledes, escaroles, mongetes o pastanagues, a banda de recollir els fruits que ens donaran les plantes que haguem sembrat durant la primavera. És un mes de molta calor i això condicionarà el reg. Millor si ho feu a primera hora del dia, quan la terra i les plantes s’hagin refredat. Si us ho podeu permetre, col·loqueu un sistema de reg gota a gota amb programador: us pot estalviar haver de matinar!

  • A l’agost és el moment de plantar bròquils, cols i pastanagues i de sembrar espinacs, naps, i, ja a final de mes, raves. Podeu aprofitar per trasplantar apis i coliflors, si n’heu sembrat al juny. És un més de grans recol·leccions. Si n’heu plantat, podreu recollir tomàquets, albergínies, bledes, carbassons, enciams, pèsols, o fruites com la pera, la pruna i el préssec. Compte amb el reg: si no fa tanta calor haureu de reduir quantitats d’aigua per evitar que es formin tolls (molt perjudicials per a moltes varietats).

  • Finalment, al setembre, és temps per sembrar i plantar escaroles, espinacs, bledes, cebes... al mateix temps que podeu recollir melons, cols i enciams, a banda de les altre varietats típiques de l’estiu, com mongetes, pastanagues, pebrots i pèsols. Pel que fa a les fruites, és temps de peres, préssecs, síndries, prunes, fruita seca, com les avellanes, i, sobretot, de figues i raïm! Si heu cultivat tomàquets de penjar, serà el moment de treure’n els manats i posar-los en un lloc sec i fresc per a una llarga conservació.

El consell

Diuen que la lluna nova d'agost és el millor moment per fer neteja del nostre tros d'hort, ja que no brotaran tant les males herbes. Ho provem? 

Demà ens fixarem en les tasques per fer durant la tardor.

Més continguts de