Estils 09/07/2015

El xef José Andrés trenca amb el magnat Donald Trump per unes declaracions xenòfobes

L'empresari i precandidat republicà va acusar els mexicans dels EUA de ser gent "amb un munt de problemes"

Efe
1 min
Trump en el seu anunci aquest dimarts. REUTERS

WashingtonEl xef José Andrés ha trencat la seva relació professional amb el magnat Donald Trump –que és precandidat presidencial del Partit Republicà– després que fes uns comentaris xenòfobs. El cuiner havia arribat a un acord per gestionar el restaurant del Trump International Hotel, que l'empresari té previst obrir a Washington l'any que ve.

"Les recents declaracions de Donald Trump menyspreant els immigrants fan impossible que la meva companyia i jo tirem endavant amb l'obertura d'un exitós restaurant espanyol en el proper Hotel Trump de Washigton", ha dit el xef.

En les seves declaracions, el magnat havia acusat Mèxic d'estar enviant als EUA "gent amb un munt de problemes". "Estan portant drogues, crim, violadors. Assumeixo que alguns són bons", va dir Trump.

"Crec que els éssers humans mereixen respecte, sense tenir en compte la seva condició migratòria", ha dit Andrés.

Les polèmiques declaracions li han costat a Trump la ruptura de contractes amb les cadenes de televisió Univisión, NBC i Ora TV, amb el Grup Televisa, el gegant comercial Macy's i l'Associació Nacional de Carreres d'Automòbils de sèrie.

Per ara, Trump no ha demanat disculpes i s'ha limitat a dir que les seves paraules van ser "distorsionades per la premsa" i que les seves crítiques eren "contra el govern mexicà, no contra els mexicans".

stats