El millor croissant de mantega es pot menjar a Barcelona

Toni Vera guanya per segona vegada el concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya

A partir d'ara, si es vol menjar el millor croissant artesà de mantega, s'ha d'anar a la Pastisseria Canal de Barcelona. Aquest matí Toni Vera, el seu pastisser, ha guanyat el XII Concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2019. Un guardó i un premi de 1.000 euros que, de fet, ja va conquerir el 2016.

Vídeo: Com s'elabora el millor croissant de mantega?

El certamen, que s'ha dut a terme a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, ha comptat amb una setantena de pastisseries de tot l'Estat i un jurat que ha valorat criteris com el gust, l'alveolat, el fullat, el color o el format.

La Pastisseria Canal, fundada l’any 1970 per Xavier Canal i dirigida actualment pel seu nebot Lluís Estrada, compta actualment amb un jove equip en què destaquen el mateix Toni Vera i Marc Muñoz. Amb establiments als carrers Muntaner i Calvet de Barcelona, ha introduït la innovació en la tradició elaborant brioixeria i pastisseria clàssica i contemporània.

Per la seva banda, Toni Vera va néixer a Badalona el 1980 i va començar a estudiar química fins que, per casualitat, va acabar formant-se durant cinc anys al Forn Bertran Mar, a més de Bubó i Comas, fins a arribar a Canal. D'aquesta manera, es converteix en el segon pastisser que revalida el títol, tal com va fer l'edició passada Albert Roca.

El concurs, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, té com a principal objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en pastisseria, així com buscar el reconeixement a la qualitat de la pastisseria artesana del país.

Més continguts de