Troben mort a casa seva el millor cuiner del món: Benoît Violier

La policia cantonal suïssa ha informat que el va trobar al seu domicili mort amb una arma de foc i apunta el suïcidi com a causa més probable

El xef suís Benoît Violier, el millor cuiner del món segons la revista 'La Liste', ha estat trobat mort per una arma de foc a casa seva aquest diumenge, tal com va informar la policia suïssa després de trobar el seu cos al seu domicili, prop de Lausana. "La policia de l'oest de Lausana va trobar el cos sense vida de Benoît Violier, de 44 anys, al seu domicili al municipi de Crissier", feia públic la policia cantonal en un comunicat. Violier "hauria posat fi als seus dies amb una arma de foc", afegeix el mateix text. El cuiner era una gran aficionat a la caça i tenia un fill.

El desaparegut cuiner era el cap del restaurant de l' Hôtel de Ville, que havia aconseguit al desembre el primer lloc de 'La Liste', que publica un palmarès gastronòmic d'abast mundial. Violier ja havia estat consagrat com a cuiner l'any 2013. Llavors va ser l'edició suïssa de la guia ' Gault & Millau'. El seu establiment tenia tres estrelles Michelin.

La desgràcia de l'Hotel de Ville

Fa set mesos, el restaurant acomiadava el xef que els havia portat fins al cim gastronòmic on es trobaven. Era el cuiner Philippe Rochat, que va morir amb 61 anys després de sentir-se indisposat en agafar una bicibleta. Rochat va dirigir el restaurant des de 1996 fins a 2012. Aleshores va cedir la direcció a Violier. Sota la direcció de Rochat, el restaurant va aconseguir tres estrelles Michelin.

Fa només una setmana, la dona de Violier explicava que "la desaparició de Philippe Rochat va ser molt dura per a l'equip". Ella, Brigitte Violier, que és cap de sala de l'establiment des que el seu marit va entrar al restaurant, va fer aquestes declaracions a la revista ' Femina'.