Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Falta poc menys d'un mes per Nadal i arreu del territori comencen les cites tradicionals d'aquestes festes

Fira de Santa Llúcia

La fira de Santa Llúcia de Barcelona obre les portes aquest cap de setmana a l'espera de centenars de visitants, ja que és una de les fires més tradicionals de la ciutat. Com cada any les paradetes se situen al davant de la Catedral i s'hi poden trobar tot tipus de productes de Nadal: des d'avets fins a figuretes de pessebre artesanes –amb els imprescindibles caganers–, passant per tions, flors i plantes decoratives o objectes per als més petits.

Pessebre vivent a Corbera

El primer pessebre vivent de Catalunya va tenir lloc a Corbera de Llobregat, que  enguany en prepara la 54a edició. Es tracta d'un muntatge diferent del altres que hi ha al territori. Durant una hora, el públic camina pel pessebre, que fa més de 700 metres, entre les figures vivents –hi ha 250 actors i actrius–, mentre escolta la narració per megafonia.

Fira JocJoc

A Tona arriba la 15a edició d'aquesta fira dedicada a les joguines. Els amants de les noves propostes de joc originals i diferents trobaran el que busquen. Durant tot un dia, la canalla trobarà al pavelló d’esports del municipi un espai on jugar, aprendre jocs nous i comprar en algunes parades els que més els hagin agradat.

Mercat de Nadal Solidari Ella's Market

Aquest dissabte i diumenge, a l' Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, se celebra una edició molt especial de l' Ella's Market, una cita que es fa mensualment al passatge de l'Hotel Gallery, però que en aquesta ocasió es trasllada a un espai més gran per oferir un Mercat de Nadal solidari, amb música en directe i els millors 'food trucks'. Part de la recaptació anirà a l' Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya, AFANOC - La Casa dels Xuklis.

Fira del Bosc i de la Terra

Us agradaria saber com era la vida rural a la Catalunya de fa 200 anys? En cas afirmatiu, teniu una cita a Vallgorguina aquest cap de setmana a la  Fira del Bosc i de la Terra, que arriba a la 20a edició. La cita reuneix diversos objectes i mostra els processos d’elaboració artesanals relacionats amb el bosc i el camp.

De tapes per Sant Andreu

El barri de Sant Andreu no volia ser menys que altres barris de Barcelona i també estrena ruta de tapes. Aquest cap de setmana s'hi podrà degustar una selecció de 17 tapes que han preparat diferents establiments de la zona per 2,5 euros més una cervesa Estrella.

Fira de Sant Andreu: a Torroella de Montgrí i a Falset

Els pobles de  Torroella de Montgrí Falset celebren Sant Andreu amb fires destacades. A la vila empordanesa s'hi fa una fira centenària –aquesta edició és la 622– que compta amb diversos actes lúdics i culturals que complementen la mostra comercial, agrícola i ramadera. A Falset, la fira també es històrica –el seus orígens es remunten al 1845–, i hi ha mostres i degustacions de diferents vins i productes de proximitat nadalencs, com els dolços, els torrons o les neules, artesans i activitats cultural i d’oci.

Fira de Nadal de Caldes de Montbui

Aquesta  fira arriba enguany a la 30a edició amb mostres de productes nadalencs, artesania diversa i un total de 150 parades d'entitats de la zona. Es tracta d'una de les primeres fires nadalenques que es van celebrar Catalunya i s'espera, com cada any, un gran nombre de visitants.

El Reus de Gaudí, el bressol del vermut

Dissabte tindrà lloc la ruta, anomenada El Reus de Gaudí, bressol del vermut, que vol ser un viatge en el temps a l'edat d'or de Reus, el segle XVIII, quan la ciutat es va convertir en la capital mundial del vermut. La ruta ho lliga amb el moment modernista de Reus, al segle XIX, i vol descobrir el paisatge que va inspirar l'obra i la personalitat de Gaudí.

We Love Cats Market

Aquest  mercat benèfic de productes fets a mà arriba a la quarta edició. A més, amb finalitat solidària, ja que els diners que es recapten van per als gats abandonats i que viuen al carrer. El mercat es farà al CREC, l'espai de 'coworking' del carrer Blesa, 27, de Barcelona.