Les muses d’Andrés Sardá es retroben a la passarel·la

Gairebé mig any després de la seva mort, les models que van inspirar l’obra del dissenyador es reuneixen per retre-li un homenatge

Gairebé mig any després de la seva mort, les models que van inspirar l’obra del dissenyador Andrés Sardá es van reunir aquest dimecres a la passarel·la de la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid per rendir-li un homenatge. Judit Mascó, Verónica Blume, Vanesa Lorenzo i Martina Klein van tornar a la passarel·la en una emotiva desfilada en què la firma va retornar als seus orígens, quan la marca va ser una pionera de la unió de “models, espectacle i desfilada” en un únic xou .

“Ens han acompanyat molts anys i ens han ensenyat a unir moda, imatge i roba interior”, va explicar emocionada Núria Sardá, actual directora creativa de la firma, sobre la participació en la desfilada d’algunes de les top models espanyoles més significatives de finals dels anys vuitanta i principis dels noranta.

Un dels elements més distintius de la firma d’Andrés Sardá al llarg de la seva història ha sigut la cura a l’hora de presentar les seves col·leccions. Al llarg de la seva trajectòria, la firma ha traslladat a la passarel·la un concepte complet que parteix de les peces de roba, les models, la música i l’ambientació de l’escena, que sol comptar amb projeccions elaborades expressament per ambientar la desfilada segons la temàtica escollida.

“Sense la seva imatge no seríem res”, va sentenciar Sardá, que va afegir que els hauria agradat poder comptar amb totes les models que han treballat per a la firma de moda íntima.

Les quatre supermodels van obrir la desfilada vestides amb una mantellina de color negre i capitenajades per Vanesa Lorenzo, mentre al fons de l’escenari es projectaven imatges de totes elles amb alguns dels conjunts més icònics i rellevants dels anys 80. Les quatre models també van ser les encarregades de tancar la passarel·la.

“Portem sense desfilar juntes 15 anys, que és l’edat que tenia jo la primera vegada que vaig treballar amb Andrés Sardá”, explicava emocionada Martina Klein un cop acabada la desfilada. Mascó confessava que el retrobament era un “somni” que responia a un motiu molt important per a elles, recordar Andrés Sardá.

El dissenyador va morir el setembre del 2019 als 90 anys. Fill d’una família fortament arrelada en el sector tèxtil català, va revolucionar la roba interior i el món de la moda femenina amb una fórmula que ajuntava disseny i comoditat, cosa que va convertir la seva firma en una ensenya de luxe coneguda a escala internacional. L’any 2008, després que el grup belga Van de Velde comprés la marca, Andrés Sardá es va retirar i va cedir el testimoni a la seva filla Núria.