Troben mort el xef nord-americà Anthony Bourdain

El cuiner era a Estrasburg, on preparava un nou capítol per al seu programa de la CNN

El popular xef nord-americà Anthony Bourdain ha sigut trobat mort aquest divendres a França, segons ha informat la cadena CNN, per a la qual treballava. El cuiner, que tenia 61 anys, estava preparant un programa a Estrasburg i, segons avança el canal, s'hauria suïcidat. El seu cos sense vida l'ha trobat el seu amic Éric Ripert, cuiner francès, en una habitació de l'hotel on s'allotjava en aquesta ciutat. 

Bourdain tenia una llarga trajectòria com a cuiner en diversos restaurants de Nova York, entre els quals la Brasserie Les Halles de Manhattan, i l'any 2000 es va donar a conèixer entre el gran públic amb el llibre de memòries 'Kitchen confidential: Adventures in the culinary underbelly'. L'èxit d'aquesta publicació va fer que dos anys després la cadena Food Network li oferís presentar el programa sobre alimentació i viatges 'A cook's tour'. 

Així va començar la seva trajectòria televisiva, que el 2005 el va portar a Travel Channel per presentar 'No reservations', un programa en què viatjava pel món descobrint nous plats i begudes, i pel qual va guanyar dos premis Emmy. L'any 2012 va aterrar a la CNN per posar-se al capdavant de 'Parts Unknown', que també lligava la cuina amb els viatges i la descoberta d'altres cultures. Al capdavant d'aquest espai va arribar a entrevistar l'aleshores president dels Estats Units, Barack Obama, durant una visita al Vietnam. El 2013 va ser distingit amb el premi Peabody per haver "expandit el nostre paladar i els nostres horitzons en la mateixa mesura".