Un ‘oyster bar’ al mercat de la Boqueria

Els empresaris Òscar Manresa i Romain Fornell han trobat al mercat barceloní de la Boqueria un punt de coincidència empresarial i ja hi han fet realitat el segon projecte conjunt. Després d’obrir plegats la pizzeria Los Soprano Boqueria, ara s’han centrat en les ostres, un menjar que creuen que a Barcelona està infrarepresentat.

Al número 13 de la plaça de Sant Josep acaben d’obrir Joël’s Oyster Bar, un petit local on la qualitat de les ostres que s’hi serveixen i els seus amaniments s’emporten tot el protagonisme. Fornell i Manresa coneixen des de fa anys Joël Dupuch -hereu de sis generacions d’ostreïcultors d’Arcachon, a França- i, per aquest motiu, s’han aventurat a vendre el seu producte en aquest petit local del Raval, de només 35 metres quadrats repartits en dues plantes.

De dilluns a dissabte el bar ofereix ostres però també mariscos, com ara llamàntols, llagostins o cabres de mar, tots servits sempre en fred. Peixos crus marinats -en forma de tàrtar o de cebiche - i una selecció de caviar de La Maison Nordique completen la proposta. Es poden acompanyar els àpats amb vi i champagne a copes, begudes que aniran canviant cada mes. El menú de Joël’s Oyster Bar consta de dues ostres i una copa de vi per menys de deu euros. A més, també permet encarregar les ostres per assaborir-les a casa.

Manresa és propietari de restaurants com Torre d’Alta Mar, Casa Guinart i Kauai, mentre que Fornell és l’amo de Cafè Emma i Épicerie. A més, Fornell cuina al restaurant Caelis -una estrella Michelin-, ubicat a l’Hotel Palace.