Els pescadors de la Costa Brava volen recuperar els clients joves

Han posat en marxa una campanya web per donar a conèixer espècies i maneres de cuinar els peixos

Els pescadors de la Costa Brava han decidit moure peça davant la pèrdua de consumidors i el seu envelliment. I és que actualment els catalans consumeixen anualment només 10,5 quilos de captures de peix fresques, davant de 50 quilos de carn. El públic, especialment el jove, sap poc de les espècies autòctones, i aquesta falta de criteri als expositors dels mercats afecta greument el sector. Per això les onze confraries de la Costa Brava, al costat d'administracions locals, empreses, estacions nàutiques, la Fundació Promediterrània i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) s'han unit per superar la situació, segons informa l'agència Efe. Tots són conscients que les captures dels pescadors catalans representen únicament el 21,97% del producte fresc que es consumeix, i tan sols el 16,08% del total, incloent congelats i conserves.

El segment que més compra és el que se situa entre els 55 i els 84 anys, de manera que és el públic jove el que es vol seduir. Per això s'hi vol arribar a través d'una web amb receptes, entrevistes a persones de referència i testimonis d'experts. El xef del restaurant Casamar de Llafranc, al municipi de Palafrugell, Quim Casellas, amb una estrella Michelin, conduirà una sèrie de capítols que penjaran a la web i que mostraran maneres de cuinar el peix i donaran a conèixer espècies autòctones amb el públic infantil com a objectiu destacat. Cada dimecres se n'estrenarà un nou episodi.