Què pots fer aquest cap de setmana? All Those Food Market, Primavera DO Terra Alta i altres plans

Us oferim algunes activitats per aprofitar al màxim aquests dies

ARA
5 min
All Those Market al Teatre Nacional de Catalunya

BarcelonaL'ARA us proposa diversos plans per fer arreu del país aquest cap de setmana:

1.

All Those Food Market Primavera '24

Moll de la Fusta (Ronda Litoral, 1740). Dies 20 i 21 d'abril

Arriba la desena edició de l'All Those Food Market, el festival d'artesans i emprenedors gastronòmics de Barcelona, amb més de 60 projectes gastronòmics per a tots els gustos (melmelades, xocolata, oli d'oliva, ginebra artesanal, croquetes, còctels...) i una gran varietat de productes disposats a omplir els paladars i els rebosts del públic assistent de qualitat i sabor. Hi trobareu paradetes de cosmètica natural, solucions sostenibles per a la llar, restaurants, cerveses artesanes, vins de productors locals, gelats, cafès... i tallers gastronòmics per a tots els públics. Els horaris són els següents:

  • Dissabte: d'11 a 22:30 h
  • Diumenge: d'11 a 20 h

Compra la teva entrada i apunta't als tallers aquí, on també podràs trobar tota la informació necessària sobre l'esdeveniment o a la seva xarxa social!

2.

Primavera DO Terra Alta

Terra Alta. Del 18 al 22 d'abril

Comença la segona edició de la Primavera DO Terra Alta, 5 dies per gaudir de la cultura, el paisatge i els vins de la DO Terra Alta amb una agenda d’actes per reivindicar no només la qualitat i el prestigi dels vins de la DO Terra Alta, sinó també la comarca com a destí enoturístic de primera alçada.

La celebració té com a objectiu principal ser un projecte inclusiu de comarca. I és per això que l’ambiciós programa es desenvoluparà a diferents indrets de la Terra Alta, amb l’objectiu d’implicar un percentatge important dels seus habitants i les seves empreses, des dels cellers, fins a la restauració i l’hoteleria, passant per altres empreses de serveis de la comarca.

Consulteu tots els detalls aquí o a l'Instagram. No us ho perdeu!

3.

Festival Cruïlla DO Terra Alta

Camp de futbol de Batea. Dies 20 i 21 d'abril

En el marc de la celebració de la Primavera DO Terra Alta, arrenca la segona edició del festival Cruïlla DO Terra Alta, que omplirà la comarca de música i cultura per a tots els públics, amb un cartell de luxe que inclou les actuacions d'Oques Grasses, Gertrudis, Figa Flawas i El Pony Menut per als més petits, i la música de la Dj. Trapella

L'altre gran protagonista del Cruïlla DO Terra Alta és el vi de la DO Terra Alta, que serà molt present durant tot el cap de setmana, en especial a l’espai Village, que acollirà diverses barres de vins de la DO, que es podran maridar amb diferents propostes gastronòmiques. Un espai per descansar i recuperar forces per poder continuar gaudint de les propostes musicals del festival.

Consulteu tota la informació i la programació del festival aquí o a l'Instagram. El preu de les entrades és el següent: Dissabte 30 € | Diumenge 20 € | Abonament 2 dies 40 €. Aconsegueix la teva aquí!

4.

25è aniversari del Jardi Botànic de Barcelona

Jardi Botànic de Barcelona (Cr. del Dr. Font i Quer, 2). Diumenge 21 d'abril

El proper diumenge 21 d’abril el Jardí Botànic de Barcelona celebra el seu 25è aniversari amb una gran festa que durarà 10 hores (de 10 a 20 h). Es tracta d’una celebració gratuïta per a tots els públics amb música en viu, espectacle de circ, catifes de flors participatives, espectacle de carrer amb unes girafes espectaculars, jocs de pistes, contacontes, monòlegs plens d’humor, jocs de fusta gegants, tallers, visites guiades i foodtrucks per reposar forces i seguir amb la festa.

Dues dècades i un lustre després, el Jardí Botànic de Barcelona mostra més de 20.000 plantes de 2.000 espècies de flora mediterrània distribuïdes segons la seva procedència geogràfica i d’acord amb el paisatge que formen a la natura. És així com, en només 14 hectàrees és possible fer un passeig per quatre continents en un escenari privilegiat per les vistes al delta del Llobregat, l’àrea metropolitana, l’anella Olímpica i la serra de Collserola.

A més, disposa d’un Banc de Llavors, un instrument fonamental per a la conservació de la biodiversitat vegetal de Catalunya.

Per a més informació sobre les activitats, consulteu el següent enllaç o l'Instagram de l'esdeveniment.

5.

37a Setmana Medieval de Montblanc

Diversos espais de Montblanc. Del 19 al 28 d'abril

Enguany se celebra la 37a edició de la Setmana Medieval de Montblanc, que torna amb un programa farcit de propostes entre les quals destaquen la Dracum Nocte, que enguany experimenta una transformació completa, des de la trama fins als personatges.

La Setmana Medieval de Montblanc manté el seu compromís amb els espectacles de petit format i familiars. Aquest any, la dansa i els joglars seran protagonistes amb novetats que captivaran tots els membres de la família. Les Nits Malignes, l’espai de música i festa de la Setmana Medieval de Montblanc, comptarà amb els grups musicals de Crim, Xavi Sarrià, a més a més, dels discjòqueis Pd Peting. A banda, la música en directe es potenciarà en diversos actes de la 37a edició de la Setmana Medieval.

Consulteu totes les activitats aquí, i per comprar entrades aquí. Per a més informació, consulteu la pàgina web de l'esdeveniment.

6.

Lactium 2024

Parc Jaume Balmes de Vic. Dies 20 i 21 d'abril

Els dies 20 i 21 d’abril, Vic acollirà la 16a edició de Lactium al Parc Jaume Balmes de Vic, posant de manifest la seva vocació transversal, divulgadora i festiva amb el formatge artesà com a protagonista. Lactium és una experiència lúdica, cultural i comercial al voltant del formatge artesà en un dels parcs més emblemàtics de Vic i al costat del centre històric de la ciutat. Una cita de referència per als incondicionals i amants del formatge.

El visitant podrà descobrir, tastar i comprar els millors formatges artesans en un mercat que reunirà 40 formatgeries amb més de 200 formatges i gaudir de productes agroalimentaris artesans de qualitat i de proximitat en plena sintonia amb els formatges i els valors de Lactium. En paral·lel i seguint la línia de les edicions anteriors, també trobarà propostes festives i divulgatives.

La 16a edició de Lactium celebrarà la 15a edició del Concurs Lactium: Formatges Artesans Catalans 2024 i revelarà el Premi Millor Formatge Artesà Català 2024, escollit d'entre totes les medalles d’or de cada categoria. També comptarà amb la 2a edició del Premi Millor Pastís de Formatge Català.

Trobeu tota la informació a la pàgina web o a les xarxes socials.

7.

7a Fira del Monestir i 761a Festa de l'Ajust

Diversos espais de Breda (Girona). Dies 20 i 21 d'abril

Breda acull la 7a edició de la Fira del Monestir, un esdeveniment que va néixer l'any 2016 amb la intenció de posar en relleu el patrimoni bredenc, especialment l'antic Monestir de Sant Salvador.

Des de la seva creació la Fira del Monestir s'associa amb la Festa de l'Ajust, una festa d'origen medieval que recorda el trasllat de part de les relíquies dels màrtirs cordovesos Sant Iscle i Santa Victòria al monestir de Sant Salvador de Breda, i que enguany arriba a la 761a edició.

La fira combinarà aspectes de la vida monacal amb altres atraccions com la divulgació del patrimoni bredenc amb visites guiades al conjunt arquitectònic de l'antic Monestir de Sant Salvador o un mercat artesà amb productes alimentaris i manufacturats tals com formatges naturals, joguines de fusta, embotits, treballs de cuir, ceràmica, cristall, dolços i pastes medievals, sabons naturals, esmalts, icones, perfums i molts altres.

Consulteu més detalls aquí, i la programació aquí.

Més propostes de plans i activitats

stats