Us proposem 10 plans per a aquest cap de setmana llarg

Pessebres vivents, mercats de Nadal i cites gastronòmiques omplen els tres dies de festa

Fira de l'Avet

Espinelves. Fins al 8 de desembre

Torna una de les cites nadalenques més populars i d'èxit a Catalunya. La fira se centra en la venda d’avets i hi ha l’opció de trasplantar-los un cop s'acabin les festes. Però també podreu gaudir d’exposicions d’escultures, ceràmica, tapissos i parades d’artesania i d’alimentació de qualitat.

Mercat Medieval

Vic. Del 6 al 8 de desembre

Ja tenim aquí el 24è Mercat Medieval Vic, que torna a convidar tothom a fer un viatge al passat durant tres dies. La fira comença amb algunes novetats importants com el canvi de localització de la zona destinada a activitats infantils a les Adoberies, la inclusió d’una fira de productes nadalencs on hi haurà pessebres, tions, complements i plantes, i la distribució per tot el nucli històric de les recreacions d’oficis, un dels trets distintius de la cita.

Palo Market Fest

Barcelona. 7 i 8 de desembre

El mercat hipster del Poblenou celebra l'arribada de Nadal amb tres edicions especials, la primera aquest cap de setmana mateix, amb l'objectiu d'optar per les compres i els regals sostenibles. Així, en aquesta edició hi haurà les propostes de dissenyadors i artesans contemporanis, la gastronomia més original de tot el món amb els clàssics food trucks i la música més innovadora.

Fira del Pessebre d'Olot

Del 6 al 8 de desembre

Olot torna a acollir aquesta fira dedicada als pessebres. Els amants de les tradicions nadalenques hi poden trobar parades amb figures artesanes, estels de Nadal i objectes decoratius per al pessebre, a més d'un mercat de productes de km 0 d’artesans de la comarca de la Garrotxa.

Fira de la Puríssima i Festa del Blat de Moro

Gironella. Del 6 al 8 de desembre

Gironella celebra simultàniament aquestes dues festes. La primera, dedicada al Nadal, ofereix tant artesania com elements tradicionals d'aquestes festes. La segona posa l'èmfasi en els productes agroalimentaris de la zona, sobretot els relacionats amb el blat de moro escairat, una varietat que s’aconsegueix mitjançant el procés d’escairar o treure la pellofa al cereal amb molins especialitzats.

Pessebre vivent de Corbera

Corbera. Fins al 12 de gener

Un dels pessebres vivents més famosos de Catalunya celebra enguany la 58e edició i espera superar els 30.000 visitants, un rècord ja assolit l'any passat. Les representacions s'allargaran fins al 12 de gener. Es tracta d'un pessebre que compta amb més de 250 voluntaris, dels quals més de 200 fan d'actuants que se situen al llarg dels més de 14.000 m2 de la penya del Corb de Corbera, un circuit de més de 700 metres.

Jornades gastronòmiques del romesco

Cambrils. Fins al 8 de desembre

És l'últim cap de setmana per gaudir d'aquesta festa gastronòmica dedicada a la salsa romesco. Amb l’objectiu d’oferir a locals i visitants plats amb aquesta salsa i reivindicar les arrels i les tradicions de la cuina local, una vintena de restaurants elabora propostes gastronòmiques adoptant el romesco com a ingredient protagonista.

Nadal al museu

Girona. Del 6 de desembre al 7 de gener

La cinquena edició d'aquesta iniciativa cultural torna un any més amb l'objectiu d'acostar els 26 centres que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona a tots els públics. Durant un mes els diversos espais d'aquests centres dedicats a la història, el cinema, el joc i l'arqueologia oferiran activitats especials, visites i tallers per descobrir tot el patrimoni de la zona.

Festival Veus

Olot. Del 5 al 8 de desembre

El Festival de Grups Vocals de Catalunya arriba a la quarta edició per reivindicar els grups vocals i les corals, un important motor del patrimoni musical català. El festival té una doble finalitat: oferir al públic concerts de qualitat on la veu, en forma de grup, obtingui un destacat protagonisme i, alhora, acostar aquesta mena de música a la societat amb concerts i la participació del públic en tallers, jam sessions, masterclasses i altres activitats.

Pessebre vivent de Santa Pau

Santa Pau. 8 i 9 de desembre

Santa Pau se suma a les representacions de pessebres vivents amb la seva particular versió, que es desenvolupa en un escenari magnífic: els carrerons, les places i els racons d'aquest poble. S'hi representen les escenes bíbliques i els esdeveniments que van envoltar el naixement de Jesús, i suposa una viva recreació de l'època, els costums, els vestits i els oficis.