Estils 25/06/2015

Un preservatiu que canvia de color si detecta una malaltia de transmissió sexual

L'invent, ideat per tres adolescents britànics d'entre 13 i 14 anys, inclou una capa impregnada de molècules que brilla si entra en contacte amb bacteris o virus concrets

Ara
1 min
Els preservatius que canvien de color en detectar una malaltia de transmissió sexual / TeenTech Awards

BarcelonaTres adolescents londinencs han aconseguit l'atenció mediàtica internacional després de presentar als TeenTech Awards 2015 –que busquen promoure la ciència, l'enginyeria i la tecnologia entre els estudiants britànics d'entre 11 i 18 anys– un preservatiu que canvia de color si detecta una malaltia de transmissió sexual. El condó, anomenat S.T.EYE, inclou una capa impregnada de molècules que brilla si entra en contacte amb bacteris o virus associats a aquestes malalties. Així, s'il·lumina de color verd per la clamídia, groc per l'herpes, lila si detecta el papil·loma humà, que causa berrugues genitals, i blau per la sífilis.

Tot i que encara es tracta d'un prototip, els estudiants –Muaz Nawaz (13 anys), Daanyaal Ali (14) i Chirag Shah (14)– no descarten que l'invent tingui futur i arribi a ser útil per frenar la propagació de les malalties de transmissió sexual. L'S.T.EYE va ser guardonat amb el primer premi en la categoria de Salut dels TeenTech Awards.

Entre les altres idees que van triomfar als guardons hi ha una pinça dels cabells que canvia de color perquè coincideixi amb la roba que porta la persona o una polsera connectada al telèfon mòbil que, a partir de les pulsacions, es posa en contacte amb els serveis d'emergència si l'usuari té problemes.

stats