Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem propostes d'oci i lleure per gaudir amb total seguretat

ARA
3 min
La zona volcànica de la Garrotxa
1.

Festa del Riu

Manresa. Fins al 29 de maig

La Festa del Riu de Manresa és la gran trobada anual de l’economia social i la cultura a la capital del Bages. Aquest any recupera el format presencial i ho fa amb un programa complet de xerrades, tallers i concert final el 29 de maig a càrrec de Xavi Sarrià, que presentarà el seu últim treball, Que no s’apaguen les estreles. Podeu consultar tot el programa de xerrades, tallers i activitats aquí.

2.
Tarraco Viva

Tarragona. Fins al 30 de maig

Una edició anterior de la fira Tarraco Viva

Tarragona acull aquests dies més de 200 activitats en aquest festival de recreació històrica, que aquest any té una temàtica centrada en la fi de la República romana i la mort de Juli Cèsar. Per veure totes les activitats que s'hi fan podeu consultar el programa aquí.

3.
Garrotxa Volcanic Walking

La Garrotxa. Del 28 al 30 de maig

La zona volcànica de la Garrotxa

Arriba la tercera edició del Garrotxa Volcanic Walking aquest cap de setmana amb un total de divuit sortides programades per descobrir la zona. La cita és una de les incloses en els Festivals de Senderisme dels Pirineus, que s'allargaran fins a finals d'estiu, i està pensada per descobrir tots els paisatges del Parc Natural de la Zona Volcànica i de l’Alta Garrotxa per a tots els nivells. Teniu la programació aquí.

4.

CurtÀneu

Les Valls d'Àneu. Fins al 30 de maig

Arriba la cinquena edició d'aquesta cita, que preveu la projecció d’una quarantena de films, molts d’ells reconeguts per la crítica i en festivals de referència. La mostra acollirà durant quatre dies un total de nou sessions en diferents espais de les valls d’Àneu: Espot, Esterri d’Àneu, Guingueta d’Àneu, Isil i València d’Àneu. Per primer cop hi haurà una de les sessions a l'església romànica de Sant Joan d’Isil. La majoria de curtmetratges giren al voltant de temes esportius i mediambientals.

5.
Zinemaldia

Barcelona. Del 28 de maig al 6 de juny

El cartell de la mostra

Arriba la 16a edició del ZinemaldiaCAT. Aquesta mostra del cinema produït al País Basc durant el 2020 prioritza la voluntat de visibilitzar les pel·lícules que no han tingut accés a les sales de Barcelona. Es projectaran set pel·lícules, de les quals cinc seran estrenes a Catalunya, una d'elles estrena a nivell europeu. Els directors de cinc de les pel·lícules estaran presents al festival. Hi haurà col·loquis, taules rodones i lloc per al record de lluites passades.

6.
Festa de la Cirera i l'Agricultura

Santa Coloma de Cervelló. Del 28 al 30 de maig

Un grapat de cireres

Amb el bon temps arriben les cireres i amb elles la Festa de la Cirera i l'Agricultura, que arriba a la 36a edició. Aquest any es fa amb un nou format, una mica més festiu que l'any passat i amb tot un seguit d'actes pensats per no renunciar a la cultura segura ni a les nostres tradicions. El Mercat de la Cirera, el Mercat de Pagès i la Mostra d'Aresania Local se celebraran al carrer, sempre d’acord amb les recomanacions higienicosanitàries. Altres actes els podreu seguir online. Teniu tota la informació aquí.

7.
Tallers Oberts

Barcelona i l'Hospitalet. 29 i 30 de maig

Un taller de Gràcia en una edició anterior

Arriba una nova edició de Tallers Oberts. Aquest any hi haurà 150 tallers de tots els districtes de Barcelona i l'Hospitalet que obriran les seves portes. Són espais dedicats a l'art, l'artesania i el disseny que esenyaran la seva feina al gran públic. L'edició d'aquest any, a més, es complementa amb més de 100 activitats paral·leles, com conferències, cursos d'iniciació, visites guiades, tallers de creació, música, cinema i performances

8.

Festa i Fira de les Trementinaries

La vall de la Vansa i Tuixent. Del 28 al 30 de maig

Aquest cap de setmana se celebra la 21a Festa i Fira de les Trementinaires a Tuixent. Les trementinaires anaven pel món carregades d’herbes guaridores i remeis casolans, i aquell vell ofici l’han convertit en la festa de la natura i la saviesa popular. Hi haurà una trentena d'actes com sortides naturalistes, visites guiades, conferències, tallers, concerts, danses tradicionals, jocs i espectacles familiars. Tot plegat, amb la cultura de les plantes guaridores i els remeis tradicionals com a fil conductor.

9.
Festivalot

Girona. Del 28 al 30 de maig

El cartell del festival

Arriba el Festival de Música en Família de Girona, amb actuacions de grups com Els Amics de les Arts, Els Pets, Xiula, Doctor Prats i Cesk Freixas, que faran actuacions en format familiar pensades per als més petits.

10.

BCN en las Alturas

Barcelona. 29 i 30 de maig

Arriba l'edició primaveral del mercat BCN en las Alturas, que se celebra a la Torre de Bellesguard, l'edifici d'Antoni Gaudí que hi ha a la part alta de la ciutat i on hi trobareu propostes de moda i disseny, gastronomia i música en directe.

stats