Estils 15/10/2021

Us proposem 8 plans per al cap de setmana

Us seleccionem opcions d'oci i lleure per encertar-la de ple

ARA
3 min
Un instant de l'assaig de l'adaptació teatral de 'Canto jo i la muntanya balla'
1.
Circ familiar

Amposta. Dissabte 16 i diumenge 17 d'octubre.

La companyia del Circ Raluy amb la imatge de Carlos Raluy al centre

Parada a Amposta del Circ Raluy Legacy, una de les companyies de circ amb més tradició del país, fundada als anys seixanta. Actualment estan presentant Todo (lo)cura, una reinvenció encara més optimista de l'espectacle de la família Raluy, que es retroba amb el seu públic després dels difícils temps de pandèmia. Com sempre, tenen ingredients que mai fallen: humor, risc i un xou per a tota la família.

2.

La Muntanya Màgica

Barcelona. Dissabte 16 i diumenge 17 d'octubre.

Redescobreix el Parc de Montjuïc amb la primera edició del Viu Montjuïc, una celebració que t'obre les portes dels diversos equipaments culturals que habiten al barri, que oferiran activitats gratuïtes i per a tots els públics. Aquest projecte, que a partir d'ara pretén fer-se un cop a l'any, comptarà amb espectacles de dansa i teatre, jocs de pistes (com Els enigmes del Museu Nacional, al Museu Nacional d'Art de Catalunya), exposicions obertes a tothom i visites guiades a espais com el MUHBA Refugi 307.

3.

Trobada feminista

Lleida. Dissabte 16 d'octubre.

Després de l'aturada forçosa de l'any passat torna el Figa Fest, el festival transfeminista autogestionat de Ponent. Aquest any, que la trobada reivindicativa celebra la seva sisena edició, se celebrarà a la plaça de les Magnòlies de Lleida i comptarà amb diversos actes al llarg del dia, com l'espectacle familiar de titelles Roulettes d'Ele, el monòleg Merda amb suc o el recital Interrogants, amb Fanny i Anna. L'entrada és totalment gratuïta.

4.

Recuperem la fira

Esparreguera. Dissabte 16 d'octubre.

Esparreguera torna a tenir Fira del Vi i de la Gastronomia, que l'any passat no es va poder celebrar a causa de l'emergència sanitària. En la seva setena edició, la plaça del Centre reunirà una quinzena d'expositors de cellers i establiments de restauració que oferiran tasts i degustacions dels seus productes. A més, se celebrarà el popular concurs amateur de tast de vins i begudes per parelles.

5.
Imatge panoràmica

Granollers i Barcelona. Dissabte 16 i diumenge 17 d'octubre.

Panoràmic

Torna el Panoràmic, el festival de disciplines visuals contemporànies que se celebra a Granollers, incorporant Barcelona, i que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Incertesa, atzar, predicció és el tema central sobre el qual gira l'eix de la celebració d'aquest any, que tindrà actes al Museu de Granollers, la Roca Umbert Fàbrica de les Arts o l'Arts Santa Mònica, que acull l'exposició Reacció en cadena, dels artistes Dina Kelberman i Jonathan Brown.

6.
Èxit itinerant

Vic. Dissabte 16 d'octubre.

'Canto jo i la muntanya balla' d'Irene Solà en versió teatre

Un dels grans fenòmens literaris en català d'aquest segle. El triomf de Canto jo i la muntanya balla, la novel·la rural d'Irene Solà, s'ha traslladat al teatre. En aquest espectacle, produït per LaPerla29 i dirigit per Guillem Albà i Joan Arqué, hi prenen la paraula dones i homes, fantasmes i dones d'aigua, núvols i bolets, gossos i cabirols que habiten entre Camprodon i Prats de Molló, una zona d'alta muntanya fronterera.

7.

Teatre denúncia

Olot. Dissabte 16 d'octubre.

Denuncia i crítica social a Tierras del Sud, SA, un espectacle que gira al voltant de la relació entre les grans fortunes estrangeres que conflueixen en la Patagònia. Teatre per remoure consciències a càrrec de la companyia Azkona & Toloza, que arriba a la capital de la Garrotxa amb la segona part de la trilogia escènica documental Pacífico. Tindrà lloc al Parc Nou i hi ha disponible una versió d'àudio per a infants.

8.

Dansa en 3 dimensions

Torroella de Montgrí. Dissabte 16 d'octubre.

L'espai Ter, de Torroella de Montgrí, acull El llac dels signes 3D, una reversió contemporània del clàssic espectacle de dansa de Txaikovski. La signa la companyia Laumbre Danza, que, vinguts des de Madrid, proposen una reversió que mira al present i al futur: dansa contemporània i imatges en 3D, i una història explicada des de la perspectiva de joves d'aquest segle.

stats