Què pots fer aquest cap de setmana? Dia Internacional de l'Art, Fira ÀPAT i altres plans

Us oferim algunes activitats per aprofitar al màxim aquests dies

ARA
3 min
Life-Cycle de DynamO Théâtre, una de les companyies de La mostra de teatre d'Igualada.

BarcelonaL'ARA us proposa diversos plans per fer arreu del país aquest cap de setmana:

1.

Dia Internacional de l'Art

Diverses poblacions del territori gironí. Del 12 al 14 d'abril

12a edició de la celebració del Dia Internacional de l'Art a Girona i comarques, efemèride que commemora el naixement de l'artista renaixentista Leonardo da Vinci, el 15 d'abril de 1452. Des de fa 12 anys, unes cinquanta entitats vinculades a l'art de la província de Girona celebren l'efemèride en aquestes dates de l'any a través d'una extensa agenda d'activitats per tot el territori gironí, amb el propòsit d'acostar les diferents formes d'expressió artística a la ciutadania. 

Consulteu el programa en el següent enllaç. Per a més informació, entreu a la pàgina web de l'organització o de les entitats gironines (Ajuntament o Casa de la Cultura).

2.

Fira ÀPAT Tarragona

Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Dies 13 i 14 d'abril

4a edició de Fira Àpat Tarragona, una trobada de productors i elaboradors de productes agroalimentaris catalans. Una fira tant per a consumidors finals com per a professionals del sector. Un cap de setmana per gaudir de productes agroalimentaris catalans de proximitat, exhibicions culinàries i tastets. Podeu consultar el programa aquí, i tota la informació aquí.

L'esdeveniment és d'accés gratuït amb reserva prèvia en el següent enllaç. No us ho perdeu!

3.

VII Àgora. Fira de l'Economia Social i Cooperativa

Plaça Diputació (Ulldecona). Dissabte 13 d'abril

Setena edició d'Àgora, la Fira de l'Economia Social i Cooperativa a les Terres de l'Ebre, que té com a objectiu explicar al territori què és l’economia social i solidària (ESS) i donar a conèixer alternatives de producció i consum més sostenibles, responsables i respectuoses amb el territori i les persones. També es vol oferir un espai de trobada per reflexionar i crear xarxa entre aquelles persones i iniciatives interessades en aquests models.

Enguany, sota el lema "El valor de les persones", la fira vol posar el focus en les cures, unes tasques que generen béns i serveis pel benestar físic i emocional de les persones, però que sovint han estat invisibilitzades, precaritzades, feminitzades i lligades a l’àmbit intrafamiliar. Durant la jornada es realitzen una sèrie de xerrades i taules rodones, a més d'activitats infantils i de lleure, concert, DJ i food trucks. Consulteu tots els detalls de les activitats aquí. Per a més informació, entreu en aquesta pàgina web.

4.

35a Mostra Igualada

Diversos espais d'Igualada. De l'11 al 14 d'abril

Nova edició de la Mostra d'Igualada, la fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. La 35a edició acollirà 37 espectacles, 13 dels quals són novetats, que faran 77 funcions en 16 espais de la ciutat.

Consulteu el programa aquí i el preu de cada espectacle aquí. Per a més informació, entreu a la pàgina web de l'esdeveniment.

5.

Festival Zip

Teatre Nacional de Catalunya (plaça de les Arts, 1). Del 10 al 14 d'abril

2a edició del Festival ZIP, el festival de nous formats escènics, que torna amb propostes diverses que indagaran, qüestionaran i exploraran tots els racons i els buits de l'amor, el fil conductor d'aquesta edició. El ZIP obre les portes a artistes locals i internacionals perquè exhibeixin els seus treballs en una trobada biennal de nous llenguatges contemporanis amb espectacles d'escena híbrida, investigació, concerts i xerrades. Consulteu en aquest enllaç la programació i la venda d'entrades i abonaments per veure tots els espectacles que vulgueu!

6.

Autotraking II

Videoclub Video Instan (carrer Viladomat, 239). Del 12 al 14 d'abril

Segona edició de l'Autotraking, el festival de cinema oblidat en VHS, amb la projecció de deu pel·lícules escollides per diversos curadors amants del format VHS. Un festival que ofereix una proposta cultural inèdita al combinar l’experiència de videoclub i la nostàlgia del format VHS amb l'ambient distès de les sales de cinema de barri.

El preu és de 5 € per sessió. Les podeu consultar i comprar l'entrada en aquest enllaç.

7.

Programació Any Estellés

Diversos llocs d'Alcanar (Tarragona). Del 12 d'abril al 6 de setembre

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vincent Andrés Estellés, l’Ajuntament d’Alcanar presenta la programació especial per recordar la figura i l’obra de l'escriptor i poeta. El municipi s'omplirà d'activitats diverses, amb la participació de destacats compositors, cantants i poetes. Entre ells, Borja Penalba i Francesc Anyó (Estellés, de mà en mà), Rodonors Invictes i Andreu Valor compartiran l'essència poètica d'Estellés a través de les seves obres. L'esdeveniment inclourà una cloenda en format de micròfon obert per als joves del municipi i proporcionarà una plataforma inclusiva perquè participin. Així mateix, no faltarà el ja tradicional Sopar Estellés, una experiència que fusiona la poesia amb la gastronomia. Consulteu-ne més detalls aquí.

Més propostes de plans i activitats

stats