Estils 15/10/2016

Quan els segrestos exprés són... per plaer

Arriba l’opció de ser segrestat i sentir-te com un ostatge en una nova activitat d’oci per als amants de les emocions fortes

Laura Saula
4 min
Quan els segrestos exprés són...  per plaer

BarcelonaImagina’t que estàs passejant tranquil·lament pel carrer i de sobte t’aborda una banda de criminals, t’embenen els ulls i et traslladen a una habitació de difícil escapatòria. Ara imagina’t que aquests segrestadors han sigut contractats per un amic teu amb l’objectiu de fer-te una sorpresa que es limiti a un joc. Això és el que fa pocs mesos que ha arribat a Barcelona. Es tracta d’una nova oferta d’oci on un paga per ser segrestat. L’empresa que ho organitza es diu Kidnapped in Barcelona i ofereix una experiència cinematogràfica a l’estil Tarantino, on una banda de delinqüents especialitzats en segrestos exprés estudien i segueixen els passos de les víctimes fins al mínim detall, amb l’objectiu de capturar-les i intimidar-les fins que aconsegueixin sortir de l’habitació on estan retingudes.

Aquests segrestadors, que a la vegada són els creadors de l’empresa, actuen sota els rols de Le Prince Bleu, El Macarra, Mihael el Barber i el Tinent Corrupte. A més, ofereixen a cada grup d’ostatges un tractament especial segons la demanda: segrest estàndard, intimidatori o extrem. Pel que fa al preu, oscil·la entre els 18 i els 25 euros, segons si el grup és de tres, quatre o cinc persones.

“La gent vol viure coses diferents, experiències intenses -explica Bruno Alonso, un dels quatre amics creadors de Kidnapped in Barcelona-. Fins i tot vol sentir que és un ostatge”. Però amb l’objectiu d’intentar evitar cap problema cardíac entre els segrestats, l’empresa ofereix dues opcions: la segura, en què es contracta el segrest sent plenament conscient que tot és un joc; i la més atrevida, que consisteix a obsequiar amb un tiquet regal misteriós que no indica què li passarà en realitat. Probablement aquesta persona serà la que més patirà. Molt més enllà d’un escape room o un joc d’escapament típic, on el repte se supera utilitzant jocs de lògica i intel·ligència, a Kidnapped in Barcelona els segrestats han d’utilitzar qualitats més àmplies i sensorials com la destresa, la creativitat, la intuïció, el valor i la capacitat de lideratge. Unes virtuts difícils d’obtenir quan s’està atrapat en una posada en escena digna de la pel·lícula RocknRolla, i amb la interacció constant dels segrestadors, que utilitzen elements de tensió psicològica fins al final. “Però sempre amb un punt d’humor”, remarca Alonso.

Els joves busquen cada cop experiències més extremes

El desig de passar por

Encara que el fet de ser segrestat com a activitat d’oci és una novetat a casa nostra, aquelles persones que gaudeixen passant una mala estona també disposen d’altres sortides per a la seva adrenalina. Un exemple són els jocs d’escapament ambientats en autèntiques habitacions del terror. L’empresa Horror Box de Barcelona compta amb jocs com Ouija o Jigsaw, on tanquen els seus participants en sales plenes d’imatges i sons terrorífics. Per poder-se escapar, els participants han de passar diferents “proves macabres”, tal com se les descriu en els crèdits de presentació. O també es pot optar per passar una estona a la casa abandonada de The House of Whispers, on, segons l’empresa, s’inspiren en històries reals amb l’objectiu de viure una aventura gràfica de “ survival horror ”.

Molts se senten atrets per la pujada d'adrenalina que provoquen aquestes experiències

Experiències extremes als EUA

Però segur que mai seran situacions tan terriblement realistes com les que es troben a l’altra banda de l’Atlàntic. Els Estats Units presumeix de tenir, com a mínim, dos dels passatges de terror més esfereïdors del món: el Blackout i el McKamey Manor. A diferència d’una atracció convencional, aquí els actors et poden tocar i obligar-te a fer tot tipus d’actes indesitjables. Sense anar més lluny, només cal veure les condicions de participació del McKamey Manor: ser major de vint-i-un anys, no tenir problemes de cor ni estar embarassada. De fet, abans d’iniciar el recorregut s’ha de passar una avaluació física i psíquica, i firmar un document segons el qual s’autoritza el terrorífic personal de la casa a fer-te passar una de les pitjors estones de la teva vida. Durant el recorregut, que pot durar entre quatre i vuit hores (tot i que sembla que ningú l’ha pogut completar mai), els actors et poden ruixar amb sang, cobrir-te d’insectes o fer-te empassar el vòmit, entre altres proves. Ah, i només se t’autoritza a sortir del circuit en cas que estiguis patint un problema físic o psíquic important.

Una altra opció una mica més light i que també té el seu públic és l’experiència de viure com un presoner durant un dia. La històrica presó de Karosta, situada a les ribes del mar Bàltic, a Letònia, t’ofereix la possibilitat de passar una nit igual que si haguessis estat engarjolat per l’Exèrcit Roig de l’URSS. Això vol dir que dormiràs poc, perquè seràs sotmès a tot tipus de vexacions i maltractament psicològic. A més, com que la presó va ser un lloc esgarrifós en el seu moment, alguns testimonis apunten que s’han arribat a presenciar fenòmens paranormals durant la nit.

Encara que si el que es busca són fantasmes i sons esfereïdors, també es pot reservar una nit a la casa encantada de Villisca, a Iowa, on el 1912 una família sencera va ser assassinada per un boig amb una destral. Des d’aleshores la casa ha registrat nombrosos efectes paranormals. Per uns 105 dòlars es pot llogar per passar-hi un cap de setmana inoblidable. Tret que ja s’hagi reservat una habitació en altres hotels o antics sanatoris rehabilitats amb un historial semblant. Les opcions són il·limitades, però, això sí, només aptes per als que disfrutin passant una molt mala estona. Potser al final ser segrestat per una banda de delinqüents amb aires de Tarantino no deu ser tan terrorífic.

Al final del segrest la diversió està assegurada
stats