La temporada de bolets serà millor que la mitjana dels últims anys

Caldrà esperar a l'arribada de més pluges per començar a trobar bolets arreu del país

La temporada de bolets ha començat molt tímidament en algunes zones del Pirineu mentre que a la resta de Catalunya encara no ha començat, segons apunta aquest dilluns el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en un comunicat. Caldrà esperar l'arribada de més pluges al llarg d'aquest setembre per tal que els bolets comencin a fructificar. 

Tenint en compte els pronòstics climàtics estacionals, que  preveuen una tardor una mica més càlida i amb una pluviometria normal o una mica inferior a la mitjana, s’espera que la campanya de bolets d'enguany sigui similar o lleugerament millor a la mitjana dels últims 20 anys, estimada en 60 kg/ha de bolets (de totes les espècies) a l’any (73.000 tones de bolets a tot Catalunya) i similar a la campanya de l’any passat.

Des del Centre Tecnològic Forestal expliquen que la producció real de bolets variarà en funció de la distribució de les pluges, de com siguin d’espaiades, de les temperatures i del vent, de manera que no totes les comarques tindran les mateixes produccions. De fet, segons l’espècie forestal, pot variar molt la producció. El pi roig, per exemple, és l’espècie amb una producció més gran, amb mitjanes de 100 kg/ha, mentre que els boscos de pinassa poden arribar a 70 kg/ha i els de pi blanc a 45 kg/ha.  Alguns anys, però, la producció es pot arribar a multiplicar per tres.

Més continguts de