Terrasses a l’abric de la primavera

Us proposem vuit racons a l’aire lliure resguardats i allunyats del soroll per a ‘afterworks’ d’èxit

El sol torna a escalfar, per fi. Després d’una Setmana Santa inusualment freda, hi ha moltes ganes de gaudir del bon temps a l’aire lliure, i per això l’anomenat afterwork -la tradició anglosaxona d’anar a prendre alguna cosa després de la feina- s’imposa a la nostra latitud però a l’aire lliure, gràcies al recer que ofereixen les terrasses d’hotels i restaurants, llocs privilegiats on també hi ha bona gastronomia. A Barcelona hi ha terrasses poc conegudes que són oasis allunyats del soroll, algunes enmig del verd i altres amb les millors vistes urbanes. Cal estar atents, però, als canvis sobtats de temps tan característics de la primavera. A tall de consell, el meteoròleg Ramon Bartolí avisa dels forts contrastos, amb temperatures que al migdia poden superar els 20 graus però que als vespres i les nits continuen sent freds. Per això, si voleu començar la temporada dels afterworks, us recomanem una jaqueta i us proposem les terrasses més arrecerades i interessants de la ciutat per gaudir d’una estona de calma.

Mimosa

Al ritme de jazz i blues, l’espai Mimosa de l’Hotel Mandarin Oriental és un oasi urbà de cultura i primavera a parts iguals. Situat en un pati d’illa de l’Eixample barceloní on conviuen alzines, oliveres, xiprers i diverses plantes típiques de la vegetació mediterrània, l’arribada del bon temps marca l’inici de les vetllades de Jazz&Blues els dimecres al vespre, i de la música clàssica del cicle Vermut&Classics els diumenges. Gastronòmicament, la novetat més destacada d’aquesta temporada al Mimosa és la presència de la cuina del restaurant Moments a la seva oferta. El biestrellat restaurant liderat per Raül Balam, fill de Carme Ruscalleda, hi oferirà una cuina “fresca, casual i divertida” en consonància amb una experiència relaxada i tranquil·la al jardí. Igualment, els incondicionals de l’oferta clàssica del Mimosa poden continuar degustant la carta dissenyada per Ruscalleda especialment per a aquest espai: cuina de qualitat per picar i compartir en un ambient informal.

El Principal de l’Eixample

Una particular terrassa amb encant és l’emblema del restaurant El Principal de l’Eixample. Es tracta d’un pati interior típic de l’arquitectura de l’Eixample barceloní. Les seves columnes austeres però elegants blinden l’espai i confinen els clients a un núvol de relaxació, habitat també per estilitzades finestres i una bonica escalinata d’accés. Pel que fa a la gastronomia, el seu xef i propietari, Joan Ferré (que ha treballat a les cuines del Grupo Tragaluz durant 25 anys), ofereix una carta per a l’ afterwork i el vespre amb propostes de cuina de mercat catalana i mediterrània “amb tocs contemporanis”. De fet, tots els plats s’elaboren amb productes de temporada i de la zona “fets amb l’objectiu de mantenir el sabor i l’essència de cada producte”. En aquesta tranquil·la terrassa és possible prendre-hi unes senzilles olives farcides o bé sopar-hi de totes totes.

El Palace

També al mig de l’Eixample, l’Hotel El Palace disposa del Jardí Diana per resguardar-se sota una gran pèrgola que protegeix de les nits humides de la primavera. Per dinamitzar els vespres, l’hotel organitza cada dijous les Nits’19, un viatge a la música dels anys 20 reversionada en forma d’ electroswing a càrrec de diversos DJ en directe. Aquestes sessions van acompanyades d’una ambientació d’època i de la creació del còctel Shake&Swing. Divendres i dissabte la terrassa ofereix també sessions de DJ de diversos estils. Pel que fa al menjar, ha reobert amb una nova línia gastronòmica de plats frescos i saludables, tapes clàssiques i de fusió, ostres, especialitats mediterrànies i una opció de cuina a la brasa.

Cotton House

Bellesa i estil defineixen la terrassa del Cotton House Hotel. Una imponent decoració colonial interior dona accés a aquest frondós jardí en un típic interior d’illa. Més de 300 metres quadrats de frondosa vegetació abracen de bon grat el comensal que vol prendre una copa o menjar alguna cosa. Situat a l’Eixample, aquest espai ofereix, quan el temps ho permet, propostes gastronòmiques cosmopolites en un servei ininterromput des de les 7 del matí fins a les 12 de la nit. La carta, a càrrec de la xef Eva de Gil, ofereix “propostes locals amb ingredients de primera qualitat i típics de la cuina mediterrània”. Pel que fa als còctels d’autor preparats pels seus bàrmans, destaca el Gossypium Cocktail, creat especialment per a l’hotel amb una barreja de pisco, curaçao blau, ginebra, llima i espècies i inspirat en el color turquesa del mar de Barcelona.

Nuba

Amb una àmplia terrassa enjardinada amb magnòlies i altres plantes imponents, el restaurant Nuba es caracteritza per un ambient exclusiu. De nit o de dia, aquest espai permet aprofitar la bonança de les jornades primaverals gràcies al seu sostre cobert però un espai totalment obert. Aquest ambient va acompanyat d’una gastronomia internacional amb les últimes incorporacions més innovadores de la mà del xef Jordy Martín. La seva proposta inclou barra de sushi amb Danni Dede al capdavant, a banda d’especialitats típiques de la casa com ous ferrats amb caviar, nems de verdures, carxofes en flor i ous amb llamàntol. A part de menjar, en aquest espai s’hi poden prendre copes i còctels, i de divendres a diumenge s’hi celebren diverses festes amb música en viu i amb sessions de DJ.

Hotel Alma

L’Hotel Alma té una de les terrasses més envejades al bell mig del passeig de Gràcia: amb un servei continu, el seu jardí permet gaudir d’aquest espai de pau sense presses i envoltat d’una vegetació sorprenent. S’hi respira un ambient relaxat, cosa que el converteix en un racó perfecte per a confidències gràcies a l’enorme separació entre les taules. Al vespre, la màgia arriba de la mà de petites espelmes sobre les taules. Com a proposta gastronòmica, s’hi pot gaudir d’extrems ben diversos: des d’un àpat, passant per un cafè i també còctels. Les tapes i entrepans conformen la seva aposta més informal, però també s’hi poden menjar plats freds i calents de temporada.

Azimuth

Al cor de la ciutat, entre Pau Claris i Gran Via, l’Hotel Almanac amaga una bonica terrassa enmig d’arbres i plena de sofàs que constitueix un viatge que deixa enrere el brogit constant de l’Eixample per entrar en un oasi de pau. L’aposta de l’hotel per aquest espai de tranquil·litat és eclèctica i està pensada per atraure públics ben diferents. Un exemple és que els dissabte al matí s’hi organitzen classes de ioga. Als vespres s’hi pot anar a prendre alguna cosa i menjar. Per picar, el bar ofereix llaunes La Cala by Albert Adrià i un assortit d’entrepans clàssics i internacionals, a banda dels suggeriments a la brasa del restaurant Línia, que també està especialitzat en peix i marisc. I per prendre alguna cosa, es pot triar entre una àmplia selecció de còctels, vins, cerveses i licors.

Abrassame

A la cúpula de les Arenes, el restaurant Abrassame ofereix una vista panoràmica des de la seva terrassa coberta i flanquejada pels restaurants del costat, que a més a més està climatitzada. “Pren un còctel mentre el sol es desfà rere el Tibidabo i sopa amb les millors vistes panoràmiques de la ciutat”, destaquen des del local. Un aire fresc i un caràcter avantguardista caracteritzen aquest espai tant en l’àmbit decoratiu com en el gastronòmic. A part de tapes clàssiques, la seva oferta es basa en el peix, la carn i les paelles, tot i que també són especialistes en cuina a la brasa.