Què pots fer aquest cap de setmana? What The Foc!, el Festival de Titelles i altres plans

Us oferim algunes activitats per aprofitar al màxim aquests dies

ARA
4 min
El festival de titelles de Barcelona en una de les edicions anteriors.

BarcelonaL'ARA us proposa plans per fer arreu del país aquest cap de setmana:

1.

What The Foc! El festival de la barbacoa al parc

Parc de la Granvia de l'Hospitalet. 16 i 17 de març

Torna el cap de setmana de la barbacoa el 16 i 17 de març, que aquest any s'estrena al Parc de la Granvia de l'Hospitalet.

Un festival en el qual la brasa és l'absoluta protagonista, però els amics, el bon rotllo i el sol també. Taules de pícnic, gespa, un parc frondós, bona música, amics coneguts i per conèixer, i molts calçots.

Al voltant d'una vintena de xefs de tot el món estaran preparant les seves especialitats. Hi haurà opcions per a tots: carnívors, amants del peix, i vegetarians o vegans.

La música en directe ve de la mà del col·lectiu cultural AMEBA (Associació de Música Electrònica de Barcelona), els DJs de la qual animaran la festa durant les dues jornades.

Les reserves per a fins a deu persones es poden fer abans de l'esdeveniment a la web wtfoc.cat, però no són obligatòries: l'entrada és gratuïta i el parc obert.

Per a més informació, consulteu les xarxes socials (@festivaldebarbacoa) o la pàgina web de l'esdeveniment.

2.

Festival de Titelles de Barcelona

Poble Espanyol (Barcelona). 16 i 17 de març

L'emblemàtic Festival de Titelles de Barcelona celebra la seva 14a edició al Poble Espanyol. Les famílies assistents podran gaudir de dos dies de programació que inclourà 44 funcions de catorze espectacles diferents –inclosa una estrena absoluta– a càrrec de dotze companyies que es podran veure en deu escenaris repartits per tot el Poble Espanyol.

Durant tot el cap de setmana s’oferiran espectacles de carrer, de sala i itinerants amb titelles de diferents tipus: tradicionals, de fil, itinerants, tallers, i com a novetat hi haurà una zona infantil amb jocs tradicionals de fusta i una zona de foodtrucks amb diverses propostes gastronòmiques. A més, nens i adults podran participar dels tallers d’artesania ràpids que proposen els artesans del Poble que treballen dia a dia el vidre, el cuir o la ceràmica, que aniran relacionats amb el món dels titelles. Els tallers es paguen a l’artesà/ana que imparteix el taller.

El festival es consolida com a activitat cultural familiar a la ciutat i les entrades inclouen la visita a tot el recinte, al Museu d’art contemporani Fran Daurel i a la galeria Vidre Art Gallery, recentment inaugurada.

Més informació i venda d'entrades a www.poble-espanyol.com.

3.

Cap Butaca Buida

Teatres de Catalunya. Dissabte 16 de març

Neix Cap Butaca Buida, una iniciativa pionera al món per omplir totes les butaques del màxim de teatres d'arreu de Catalunya mobilitzant milers d'espectadors. El repte proposat és el següent: omplir totes les butaques dels teatres de Catalunya dissabte vinent. Que no quedi cap butaca buida. Un esdeveniment sense precedents que servirà per donar el tret de sortida dels actes de celebració de la Setmana Mundial del Teatre, que aquest any es prepara amb la intenció de plantar la primera llavor de la qual esdevindrà la Diada Nacional del Teatre, a l'estil d'altres diades culturals. 

Cap Butaca Buida és una iniciativa impulsada per Adetca, Time Out, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Podreu trobar la programació completa i la venda d'entrades a la pàgina web de l'esdeveniment.

4.

Festes de Sant Josep Oriol

Barri del Pi (Barcelona). Del 16 al 24 de març

Un any més, torna la festa major del barri del Pi, també coneguda per festa de Sant Josep Oriol, que se celebra pels volts del 23 de març a les places i carrers que envolten la basílica de Santa Maria del Pi. Dues setmanes farcides d’activitats de cultura popular, diverses i per a totes les edats: cercaviles, el llançament de monedes, els Atracaments, les rutes i molt més. Entre les activitats, destaquen la cercavila nocturna dels Gegants i Gegantons del Pi i la cercavila dels Oriols. I, especialment, la trobada de gegants, capgrossos i bestiari de diumenge, que amb un ball final clou tot un cap de setmana de celebracions.

En podeu descobrir aquí la programació, i aquí podeu consultar més informació sobre aquesta festivitat.

5.

5è La Llama Fest

Cotxeres de Sants i La Lleialtat Santsenca. Del 14 al 16 de març

Cinquena edició de La Llama Fest, el Festival de Comèdia Alternativa de Barcelona, creat a l’estil dels grans esdeveniments musicals, amb la intenció de donar veu i espai a les propostes emergents de la comèdia barcelonina actual i mostrar l'excepcional moment creatiu que viu la ciutat. 

El festival reunirà un centenar d’artistes i milers d'espectadors al voltant d'espectacles, estrenes inèdites, xerrades, pòdcasts, cinema, exposicions, open mics de stand up, música i una fira de fanzines i autoedició. Alguns esdeveniments són d’accés lliure i sense reserva, i d'altres activitats requereixen entrada prèvia. El programa el podeu consultar aquí.

6.

14è Festival FLIC

Museu del Disseny de Barcelona (Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38). 16 i 17 de març

14a edició del FLIC, el festival de literatura i arts infantil i juvenil que implica totes aquelles persones que acompanyen els infants i els joves en el procés de la descoberta literària: famílies, mestres, bibliotecaris/àries, escriptors/es, il·lustradors/es, editors/es, i també organitzacions que comparteixen aquesta missió més enllà del sector del llibre i de l’educació.

Des dels més petits de la casa fins als més grans podreu gaudir de la literatura amb les dinou activitats que hi trobareu, entre jocs, tallers, instal·lacions, tallers d’il·lustració, narracions en veu alta, espais de lectura… i molt més! Com a novetat, aquest any el festival disposarà d’un espai destinat als joves de més de dotze anys en el qual no s'admetran adults.

Trobeu tota la informació sobre la programació i la venda d'entrades aquí.

Més propostes de plans i activitats

stats