Estils 14/05/2021

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Us seleccionem propostes d'oci i de lleure per disfrutar amb tota seguretat

ARA
4 min
Aquest cap de setmana podeu participar a les rutes organitzades pel Berguedà

La Nit dels Museus

15 de maig. Barcelona

Torna aquesta cita cultural, una de les preferides dels barcelonins, després de la cancel·lació de l'any passat per la pandèmia. En aquesta edició hi participen 74 equipaments de la ciutat i rodalies, que obriran les portes per oferir exposicions i activitats especials. En aquesta ocasió, en molts espais caldrà reserva prèvia gratuïta per controlar els aforaments. Podeu consultar-ne el programa aquí.

El Museu del Disseny de Barcelona

Fira Trapezi

Fins al 16 de maig. Reus

La 25a Fira Trapezi arriba a Reus per convertir-lo en l’epicentre del món del circ. Enguany el Trapezi torna apostant pel talent de casa nostra, amb una programació formada exclusivament per companyies catalanes i espanyoles. La fira serà un aparador del millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes. Una fira consolidada i reconeguda que també tindrà jornades professionals amb xerrades que es podran seguir presencialment i virtualment. Podeu consultar-ne el programa aquí.

Una edició anterior de la fira

Festival Primera Persona

15 de maig. Barcelona

Després de nou anys sent un dels festivals culturals més populars de la ciutat, el Primera Persona diu adeu amb aquesta última edició. Serà dissabte al CCCB en una edició temàtica que girarà al voltant del concepte de les cicatius –físiques i simbòliques–. Hi participaran monologuistes, rockers, il·lustradors i novel·listes, amb Oye Sherman de mestra de cerimònies. Podeu consultar-ne el programa aquí.

Festival Camina el Berguedà

14-16 de maig. El Berguedà

La segona edició d’aquest festival de caminades i excursions s’amplia a divendres i incorpora activitats de senderisme inclusiu, de senderisme sensorial i conscient i de marxa nòrdica. Al llarg del cap de setmana també hi haurà activitats d'astronomia i tastets de formatges i amanides silvestres que complementaran les rutes per cims, salts d’aigua, cingles, prats alpins i patrimoni medieval. En teniu més informació aquí.

Caminant pel Berguedà

Festa Major de Tàrrega

Tàrrega. Fins al 16 de maig

La ciutat de Tàrrega viu aquests dies una expressió de tradició, cultura i convivència en honor dels patrons locals. L’Ajuntament i el teixit associatiu de la ciutat han preparat un programa d'activitats per a públics de totes les edats, però cal tenir en compte que enguany tots els actes són amb aforament limitat i cal reserva prèvia. Aquest cap de setmana hi haurà concerts per a petits i grans, jocs infantils, teatre, torneig d'escacs, espectacle de foc amb diables i focs artificials, entre més propostes.

Bike&Taste

Penedès. Cada cap de setmana

Si teniu ganes de fer una passejada amb bicicleta entre vinyes, boscos, barraques de pedra seca i arbres fruiters, aquest és el vostre pla ideal per al cap de setmana. A més, és apte per a famílies amb criatures petites, perquè les bicicletes poden portar cadiretes. I us poden reservar una parada en un celler familiar i ecològic per degustar-hi vins o caves acompanyats d’un petit aperitiu. Tota la informació aquí.

Una família en bicicleta

Festa Nacional de la Llana i el Casament a Pagès

Ripoll. Del 15 al 30 de maig

Ripoll celebra la seva festa més tradicional. Entre altres activitats, aquest cap de setmana hi haurà gimcana per a famílies de recerca d'objectes de la festa de la llana pels aparadors de la ciutat, el ball de gegants a la tarda i l'acte Vesteix la teva ovella el mateix dissabte.

Fira de Sant Feliu de Llobregat

Fins al 16 de maig. Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu viu aquests dies les Festes de Primavera amb una àmplia oferta d'activitats. La més destacable és l'Exposició Nacional de Roses, a la qual es poden fer visites guiades (que cal reservar prèviament aquí). D'altra banda, fins a vint comerços mostraran les seves tendències, productes i serveis en càpsules audiovisuals al Visual Market Show, on hi haurà propostes centrades en el món dels videojocs, com la PowerUp Jam Sant Feliu, que convida a crear un joc basat en l'imaginari tradicional de Sant Feliu.

Flors al roserar de Sant Feliu

Poblenou Open Day

15 de maig. Barcelona

Aquest dissabte torna la cita més artística del barri del Poblenou de Barcelonauna jornada gratuïta de nou hores –comença a les 12 i s'acaba a les 21– en què tallers, galeries i espais de creació obren les portes i ofereixen un munt d'activitats dedicades a la creativitat. El Poblenou Open Day organitza també la segona edició de les Urban Talks, unes taules rodones sobre qüestions que afecten les principals ciutats del món: l'economia circular, la recuperació i els usos de les zones industrials i la gentrificació. Teniu el programa d'activitats aquí.

Un dels tallers de Poblenou

Fira de Sant Isidre

Viladecans. Del 14 al 23 de maig

Viladecans torna a organitzar aquesta fira de primavera, però amb un format híbrid que combina les propostes presencials amb les virtuals. La Rambla serà l'escenari de la fira, on hi haurà parades amb productes agroalimentaris del Baix Llobregat, un mercat de la Cooperativa Agrícola i la ruta gastronòmica que han organitzat alguns restaurants de la zona.

stats