Estils 14/07/2016

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

Festes majors, cites gastronòmiques i celebracions històriques. Seleccionem les millors propostes per passar la calor

Thais Gutierrez
3 min
Santa Teca

El castell monestir d’Escornalbou (Riudecanyes) acull la segona edició del Mercat de Territori de Santa Teca. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya que vincula el patrimoni històric amb el gastronòmic i cultural posant l’accent en l’emotivitat, l’ecologia i l’avantguarda. La cita reunirà producte local de qualitat, gastronomia de fusió i petits tastos de cultura contemporània.

Gastronomia i cultura tenen una cita al Santa Teca
Festa del Quadre de Santa Rosalia

Torredembarra celebra aquest cap de setmana la part final de la seva festa major petita en honor de Santa Rosalia, patrona del municipi. Hi haurà tot tipus d'actuacions teatrals, concerts, cercaviles, un correfoc, activitats infantils i una diada castellera. La festa s'acaba diumenge amb la processó marítima de la Mare de Déu del Carme, que se celebra al barri de Baix a Mar.

Vermut Solidari

Aquest diumenge, 17 de juliol, torna a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm una nova edició del Vermut Solidari. En aquesta ocasió, els beneficis obtinguts seran per a entitats que centren els seus projectes en la infància: l'Obra Social de l'Hospital Sant Joan de Déu, el Projecte Quimions, Sonrisas de Bombay i el Casal dels Infants. Hi haurà música en directe, menjar i activitats per als més petits.

Una edició anterior del Vermut Solidari
Festa major del Poble-sec

Torna una nova edició de la festa major del Poble-sec, amb activitats diàries entre el 15 i el 24 de juliol. Dissabte hi haurà una edició especial del Mercat de la Terra Slow Food i la trobada de gegants, la cercavila pels carrers del barri. Al vespre hi haurà el ball inaugural. Diumenge se celebra la cursa popular del Poble-sec 2016 i al migdia la diada del XVII aniversari de la colla dels castellers de Poble-sec, amb la participació de Capgrossos de Mataró, Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers del Poble-sec.

Flea Market

Aquest dissabte el Flea Market es torna a instal·lar al Portal de Santa Madrona, a Barcelona. Aquest mercat de segona mà és el lloc perfecte per trobar petits tresors, ja siguin peces de roba, llibres, discs o complements 'vintage'.

Al Flea s'hi troben tot tipus de tresors
Festa de Segar i del Batre de la Fuliola

Del 3 fins al 17 de juliol, la Fuliola celebra la 37a edició d'aquesta festa. Diumenge és el dia de la Festa del Batre, que enguany compta amb una trobada de puntaires, la tradicional estesa de les garbes a l'era i la demostració de com funciona la vella màquina de batre. No faltarà tampoc el ball d'acabar la festa.

Aplec del romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major de Santa Coloma de Queralt s'omple de gom a gom per assaborir un dels plats amb més seguidors del receptari català: el romesco. Per començar la festa hi haurà una ballada de sardanes popular que dóna lloc a la degustació que es fa al vespre i al concert posterior.

El romesco, protagonista del cap de setmana
Festes de la Baronia de Pinós

El municipi de Bagà viatja en el temps del 10 al 17 de juliol i es transforma en un poble medieval. Durant aquesta setmana, la vila celebra la 24a edició d'aquesta festa, on es recrea la vida a l’Edat Mitjana a través d’activitats populars, menjar tradicional, representacions al carrer i espectacles.

La festa compta amb demostracions d'oficis
Festa Splash al Poble Espanyol

Aquest diumenge, entre les 11 h i les 18 h, el Poble Espanyol acull una de les seves festes més refrescants: l'Splash. Hi haurà rua de gegants, concerts per a petits i grans, festa de l'escuma, tallers de bombolles, castells inflables, tallers de bombolles i moltes altres activitats.

Ruta del préssec d'Ordal

El celler Albet i Noya proposa la ruta del préssec d’Ordal, una experiència per gaudir dels préssecs de la zona del Penedès i alhora tastar els vins d’aquest celler, coincidint amb el Mercat del Préssec d’Ordal. L'activitat està oberta a tothom però cal reservar primer a través de la web del celler.

Els amants dels préssecs tenen una cita aquest cap de setmana
stats