Estils 17/01/2020

Us proposem 10 plans per al cap de setmana

A tot el país se celebren festes dedicades a Sant Antoni i fires gastronòmiques

Ara
4 min
Uns nens damunt un carro en una edició anterior de la festa

L'Encamisada de Falset

Falset. 18 i 19 de gener

Falset celebra una de les seves festes més importants aquest cap de setmana, declarada d'interès nacional. A més de sortir als carrers amb els animals i els carros ben guarnits, els habitants es vesteixen amb la indumentària tradicional. Perquè, a banda de celebrar la festa de Sant Antoni Abat, s'hi commemora la victòria del poble contra les tropes invasores al segle XVII.

Una imatge d'una edició anterior de la festa

Festa Major de Sant Antoni

Barcelona. Fins al 26 de gener

La festa major d'aquest barri, que es fa per Sant Antoni Abat, inaugura el calendari de celebracions de la ciutat. A més dels tradicionals elements d’una festa major barcelonina –despertada, cercavila de gegants, correfoc–, també manté elements distintius que la lliguen amb la celebració de Sant Antoni a tot el país com la cavalcada dels Tres Tombs i la rifa del porquet, que es va recuperar ara fa pocs anys.

Cavalls estirant un carro en una edició anterior de la festa de Barcelona

'Escape room' al Museu dels Sants

Olot. 18 de gener

Si us agrada resoldre misteris teniu una cita al Museu dels Sants d'Olot, on estan rebent amenaces d'un perill que sembla imminent i que només vosaltres podreu ajudar a esvair. Però la prova només és per als més astuts, perquè s'ha de resoldre en menys de 70 minuts. Cada primer i tercer dissabte de mes a les 19.30 h, sols o en grup, podreu intentar resoldre aquest joc de misteri.

Projecte Alquímia a la Muntanya de Sal de Cardona

Cardona. 18 i 19 de gener

Turisme de Cardona ens proposa, durant el mes de gener, unes quantes visites teatralitzades per descobrir la Muntanya de Sal de Cardona i conèixer-ne l'origen i els secrets. Amb la visita es pot descobrir la història, la seva formació, les formes d'extracció de la sal i els tipus que n'hi ha, amb l'objectiu d'explorar aquest entorn natural amb els cinc sentits.

Una imatge de l'interior de la muntanya de sal

Festa de Sant Sebastià

El Pont de Suert. Del 19 al 21 de gener

És una festa molt arrelada al Pont de Suert. Els bons àpats, que organitza la Confraria de Sant Sebastià, protagonitzen la cita, que comença diumenge amb un sopar de vigília i s'allarga fins al 21, també amb activitats festives.

Fira de l'Oli i les Garrigues

Les Borges Blanques. Del 17 al 19 de gener

Les Borges Blanques és coneguda com la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa quasi 60 anys, s’hi celebra la Fira de les Garrigues, un esdeveniment on l'oli és el gran protagonista. Més de 5.000 metres quadrats s'omplen amb comerciants i productors d’oli d’arreu. A més, s'hi fan tallers de cuina, degustacions i activitats infantils per acostar als infants aquest producte.

L'oli és el protagonista de la fira

Festa de Sant Antoni

Solsona. Fins al 19 de gener

Aquesta festa consisteix en una desfilada encapçalada pel pendonista, la persona encarregada d’organitzar-la. Després de la missa solemne, les cavalleries desfilen per la ciutat vestides amb les millors gales. A continuació es fan els típics tres tombs amb la benedicció dels animals, i també curses i exhibicions de cavalls vinguts d'uns quants indrets.

Fira del Fesol

Santa Pau. 19 de gener

A Santa Pau celebren les festes de Sant Antoni amb un protagonista d'excepció: el fesol autòcton. Es tracta de la tavella brisa de mata alta i de mata baixa, les varietats tradicionals de la població, presents en un centenar de parades i plats dels restaurants del municipi. Podreu degustar-ne i comprar-ne, a més de conèixer les varietats foranes d’aquest llegum que protagonitza algunes de les receptes més tradicionals.

Un moment d'una edició anterior de la fira

Temps d'Uriços

Sant Feliu de Guíxols. Fins al febrer

Els eriçons de mar tenen noms diferents segons la zona del país on siguem. A Sant Feliu de Guíxols en diuen uriços i precisament ara es troben en el seu millor moment. Per això tot aquest mes podreu degustar plats amb aquest ingredient com a protagonista en restaurants del municipi.

Un grapat d'uriços

Festa de Sant Antoni Castellterçol

Castellterçol. 17 de gener

Els Tres Tombs és una festa molt arrelada a Castellterçol. És un homenatge a la gent de pagès, als treballadors del bosc i als traginers que feien viatges amunt i avall amb el bestiar. Se celebra sempre el 17 de gener, dia de Sant Antoni Abat, el patró del Gremi de Traginers. Hi haurà la tradicional cavalcada dels Tres Tombs i també un concert i ball a la nit per als amants de la gresca.

stats